Pozdě mi došlo že s z jednoho keříku v práci, který jsem pokládal za ořech nakonec taky vyklubal jasan. Jsou si fakt hodně podobné. Tak mě napadlo že nejlepší řešení bude rozmačkat list a očuchat. Pak už se člověk splést nemůže. Ale byls rychlejší.
Je to ten ořech ale okousaly ho srnky nebo ho někdo useknul. Pak místo stromku roste víc výhonů.
liska5
Já jsem taky pro nějaký ořešák. Teď likviduji jasanové nálety a ty vypadají trochu jinak. i ty vícekrát posečené. Myslím odstín, žilnatina... I když humózní vlhká půda dost ovlivní fenotyp.
jiofa
Vycházel jsem z toho, že ořešák má postavení listů střídavé (což u foto nevidím) a jasan má postavení listů vstřícné (což je patrné na foto).
Tak si tu fotku zvětšete a mezi ořechem a jasanem se, myslím, budete taky klonit k jasanu. Okraje listů na fotografii jsou jemně vroubkované, což jsem u ořechu nikdy neviděl, zato jasan je tak má...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.