Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdce na Diefenbachii

Od: kacka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

maminka má velkou diefenbachii, tu skvrnitou a nějakého škůdce. Rostlinu jsem neviděla, maminka bydlí daleko, ale říkala mi, že kytka má na listech oslizlé cestičky. Asi slimáček, ale žádného neviděla. Listy vypadají jako okousané. A ještě jsou listy jako posypané a jsou vidět cestičky. Kytku přesazovala v létě, teď, když zjistila nějakého škůdce tak ji přesadila znova. Ptala jsem se, jestli hlínu pařila, tak ne, byla přece zmrzlá... Nemáte s tím, prosím, někdo zkušenost? chtěla jsem fotku, ale momentálně nemá a nejsem jistá, jestli ji dokáže k spokojenosti rostlinolékaře vyfotit. Děkuji za radu, Kačka.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten popis je opravdu nedostatečný. Bylo by dobré podrobněji popsat ony cestičky (šířka, barva...). Na slimáka bych moc nesázel vzhledem k jedovatosti rostliny. Cestičkami se však projevují vrtalky, ale ty se na této rostlině moc nevyskytují... Počkejme na obrázek. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]