Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolika let dožívá strom Aronie?

Od: jose* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Může mi někdo poradit ,kolik let dožívá strom Aronie? Vím že nejvíc plodí mezi 7-10 lety. Ale nikde jsem se nedopídil kolik let přežije od vysazení až do doby než začne schnout? Začinají mi osychat větve a neznám stáři Aronie .Pokud někdo s Vás zná přibližnou životnost Aronii ,bych odvodil stáří našeho stromu. dík za info

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

1x

Pokud máte strom, znamená to nejspíš, že je arónie naroubovaná na jeřabinu. Pozná se to tak, že kmen je výrazně širší (roste rychleji) a na větve plynle nenavazuje. Spíš se kolem nich uzavírá. To si myslím bývá časem zkázou stromu. Možná by se stáří dalo odhadnout právě podle šířky kmenu. M.

hodnocení

0x

Když jsem se jako malá zajímala, kolik let se která rostlina na chatě dožívá, tak mi babička nebo maminka říkala 30 let. Nikde to nemůžu najít a nevím o kolik byla starší než já, ale opravdu před pár lety uschnula.

hodnocení

0x
Mám u baráku černý jeřáb nejméně 25 let a stále plodí.

hodnocení

0x
U jeřábu je těch 30 let normální ale to se bavíme o stromkových. Aron často roste jako keř a tam to může být jinak.
Mám to jako strom. Malý, ale strom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]