Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké koše proti hryzcům

Od: jsemamater odpovědí: 2 změna:

Mám zahradu plnou hryzců. Protože válku proti nim prohrávám, chci sázet ovocné stromy (zákrsky) do košů z drátěného pletiva. Prosím o rady:

1) Jak velké dělat koše, stačí průměr 1 m, výška 70 cm?

2) Jak husté pletivo (s jak velkými oky) použít?

3) Nedojde k zaškrcení kořenů pletivem?

4) Měl by mít koš i dno z pletiva?

5) Jak vysoko by mělo pletivo vyčnívat nad povrch?

6) Ořešáky mě ty bestie nežerou, nejsou nějaké podnože pro jabloně, hrušně a peckoviny, které by těm potvorám nechutnaly?

7) Není někde seznam ovocných případně i okrasných rostlin, které nenapadají?

Za jakékoliv rady děkuji a přeji pěkné dny.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

0x

ad1. - stačí

ad.2 - říká se mu kraličí

ad.3 - ne, kořínky si udělají místo

ad.4 - ano

ad.5 - po zasypání kořenů, pletivo ohnout ke kmínku a zašlapnout do půdy

Další otázky - nevím. Tyto potvory když mají hlad tak žerou všechno a vyhnat je ze zahrády je problém. Nemají ale rády hluk, otřesy, vibrace.

jacko*
hodnocení

0x

Dnes jsem vykopal 45let staré jabloně sázené do košů z kralikářského pletiva. Kořenový bal byl jen v koši a něco málo tenkých kořínků prorostených ven.Pletivo bylo jako nové a nešlo ani vrthat. několik kořenů které byly hrubší bylo zeškrceno okem pletiva. Již nikdy bych nesadil ovocný strom do koše. Po celou dobu rostly a živořily ve stísněných podmínkách, některé jsou nahnuté, protože je vyvrátil vítr když neměly pořádné kořeny, o to lehčí jsem měl práci s jejich vykopáním.

Asi před temi roky jsem koupil a zasadil hrušeň taky do koše. Žije jen tak že přežívá, zádné přírustky je to určitě tím košem. Ještě letos ji přesadím. Chtělo by to materiál který do dvou let shnije. Toto je můj poznatek - trval 45let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]
->