Ahoj. Dnes při pletí jsem vytáhla pár brambůrků odrůdy Collete, které jsem v zemi minulý rok přehlédla, tak jsem je mezi rajčaty nechala a hle, měla jsem 3,5 kg z ničeho. Jakou odrůdu pěstujete, pokud pěstujete? Jaká je Vám chuťově nejbližší? Dáváte přednost červeným nebo žlutým? Já jsem s Collete spokojená. Ale vzala jsem si letos i odrůdu Marabel. Ty jsem ještě na záhoně nechala. Mám jen 3 brázdičky. Každopádně z Collete jsem měla z toho jednoho záhonu minulý rok vrchovatý 30 kg kýbl z těch 3 brázd, tak jsem zvědavá na odrůdu Marabel. Budu ráda i za fotky Vaší chlouby. Jinak brambory dávám do země na sv. Jiří. Ani nemusí být naklíčené a sečenou trávu pod ně nedávám.
Nevím teda, kde kupujete sadbu vy ostatní, ale jí kupuju v Osevě Uni a tam mají každý rok jiné odrůdy. Před 3 lety jsem byl spokojen s odrůdou Dali, ale od té doby ji tam neměli.
Jinak já sázím tak 5kg velmi ranných (ty kupuju) a zbytek pozdnějších, co mám doma a název odrůdy neznám.
witch*
Kupuji vždy v zahradnictví. Mám dvě oblíbená místa a vždy mají sadbových brambor na výběr dost, co se druhů týče. Ale musím jít brzy. Pak je to již rozebrané. Ale zase na druhou stranu, těch 5 kg zlevní ze 120,- na 50,-. Tenhle rok jsem to prokaučovala, tak jsem si brala ten pytel za 50,- a to odrůdu Marabel. Mela ale poloviční výnos než Coletty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.