Nejste přihlášen/a.
Prosím vás o vysvětlení co se mohlo přihodit. Jsem z toho v šoku.
Na chalupě máme kamennou studnu, spostu let byla pokryta žabincema, spočátku mi to vadilo, ale zvykl jsem si na to. Stejně jsem ji nepoužíval, tak´aspoň sloužila jak závlaha pro blízkou jabloň a ještě blížší obrovskou Kavkaz. jedličku.
Dnes jsem si všiml, že na hladině není prostě nic.
Může tento jev způsobit to, že jsem před cca 14 dny, svedl přepad ze záchytných sudů na dešťovou vodu? Podle mne je to kravina.
Voda z těch sudů, je ze střechy která pokryta eternitovými taškami s mechem,ale to asi nemá na to vliv,že?
Proboha co se mohlo stát?
Protože se změnilo složení vody "jsem před cca 14 dny, svedl přepad ze záchytných sudů na dešťovou vodu"
Já ho mám v akváriu a poznám když se dusitany a dusičnany začnou vytrácet, tak okřenek chřadne a když je tak akorát nebo nad limit tak okamžitě v akváriu zaroste celá hladina.
Prostě a jednoduše, rozředil jste živiny v tom vašem bazénku na minimum a okřenek nemá z čeho brát a růst.
Nechápu dvě věci, jak se mohlo žabinci dařit ve tmě a pak proč se tak děsíš toho, že máš konečně studnu čistou.
Nejjednodušším vysvětlením je, že se změnilo složení vody. Byl to léta neměnný "uzavřený" ekosystém, podobně jako jsou akvária. S přivedením většího množství dešťovky se něco evidentně "pokazilo". Žabincem myslíte klasický rybniční okřehek (drobounké ploché lupínky, kzeré pokrývají celou hladinu)? M.
Tak v tom děláš pěkný zmatek, tohle není studna, ale jezírko nebo jímka nebo nádrž, studna je zakrytá a tudíž tmavá, bez denního světla a bez něj by žabynec nepřežil a ani nevzniknul.
Žabinec je jednoletá rostlina, tak se asi z loňska nenamnožil.
zaseja
aha, tak pardon. Spíše jímka teda. Je tam spoustu let. Vždy tam byl žabinec a ještě před měsícem taky než jsme tam natahl ty hadice z tech záchtných sudů na deštovku.
Ono to tak totiž časově vypadá, že jakmile jsem tam natahl ten přepad, tak pak se asi žabinec začal vytrácet, ale proč? Dyť je přece jedno jestli tam nateče dešťová nebo třeba podzemní a povrchová voda. Nebo je jiného složení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.