Je dobře zapestovavana tato tresen burlat na podnoži colt? 4 kosterni větve ktere se větví krásně nad sebou a na každou stranu ne z jednoho místa kvůli rozlomení. Druhý rok na stanovišti jarni výsadba,zkraceno Skolkarem,druhy rok muj zasah vyjednoceni dvojaků,plus celkem ještě hluboký strih. Jedine co mi přijde ostrý uhel nasazeni vetvi,ale to je asi u burlatu normální. Prirustek od jara na kosternich vetvich je už šílených 140 cm. Ano roub je nad zemí. Normalne okopavam závlahové mísy,v období deletrvajicich such proleji třeba 40 litry vody a dvakrat rocne hnojím cereritem s guanem na ovocné stromy. Jak na jare provezt dalsi vychovny řez? Kosterni vetve jsou stejně silné a ve stejné výšce. Planuji asi jen 10 cm do stejné roviny na venkovní ocko a uz strom nechat svym životem,je to tak ok?
Děkuji mockrát, potěšil jste mě, snažím se jí dát opravdu dobrou péči. Na jaře mam v planu uz jen maximálně zastrihnout špičky kosterních větví aby byly v jedné rovině na venkovní očko,pokud budou ve stejné rovině,tak uz ji možná nechám svým zivotem. Je to tak ok?
Třešeň bývá hodně přírůstková.Je to vidět i na délce základu koruny.Já bych se nevěnoval kotlové koruně,protože to bude asi velmi náročné na prostor.Ponechal bych jen jednu větev jako terminal,ostatní bych zakrátil a vedl korunu jako patrovou,Každé patro s odstupem 30-40 cm.Rozhodně je častým řezem vhodné udržovat korunu prosvětlenou,řezem udržovat stromek u země,aby se zbytečně nevytahoval do výše.
JABRAKA
juelen
Jen at je to náročné na prostor to budu velice rad...potrebuju tema tresmena schovat komercni objekt kzery je vedle domu vedle pribyde jeste druha třešeň na ptáčnici toto je na coltu rozestup budou mít 5 metrů od plotu jsou 4,5 metru a k zamkovce mají cca 5-6 metrů
jabraka*
Pokud se nechá stromek v tomto tvaru,vytvoří za dva roky dlouhé větve bez obrostu a vytvoří se koruna se čtyřmi chumáči letorostů ve výšce.V prostoru 1,5 m budou jen čtyři holé kůly.
Raději se letos do žádného řezu už nepouštějte. Kulatou a hustou korunu třešeň nikdy mít nebude, je to přece ovocný strom a ne zakrslá katalpa. Třešeň se řeže po sklizni, takže to nechte a příští rok to zkraťte. Jinak se mi zdá, že je to naroubováno na příliš bujně rostoucí podnoži a pořád to bude valit nahoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.