Nejste přihlášen/a.
3x
Mravenců mám na zahradě tolik, že nemohu už ani nic odplevelit, abych je neměl pod šaty, byl jsem nucen koupit chemii, ale nechci to již z ekologických důvodů opakovat, proto hledám řešení šetrnější, ale marně hledám. Objevil jsem starší rady, ale nemám to odzkoušené, teprve na to půjdu: 1 díl cukru + 1 díl 10%tní potaše - do toho namočit pytle a dát je vedle mravenišť. Nebo směs práškovitého boraxu a cukru. Anebo 2,5 dílu cukru + 0,5 dílu fluoridu sodného. Zkoušel jste to někdo, abych se zbytečně s tím nezdržoval? Psát mi můžete rovnou na fmc54@centrum.cz. Děkuji.
1x
Zkoušela jsem kde co a nyní již nic nekpuji. Nechám mraveniště trochu povyrůst, sázecím kolíkem uprostře udělám díru a zalejí vřelou vodou z rychlovarky. Ještě, že mravenci nejsou chráněni ![]()
0x
Jedině rozhrabovat mraveniště v době, kdy je teprve zakládají. Je pravda, že vlhká léta rozšíření mravenců napomáhají. Známá je vždy bez milosti zašlapávala, sotva uviděla, jak si staví mraveniště.
0x
já používám už 3tím rokem SUBSTRAL a nemohu si ho vynachvalit. trochu do hromadky něčím pichnu, ať se to tam rozhemží, pak sypnu granulí a druhý den granule nejsou, ale mravenci taky ne, oni si to roznesou po mraveništi a pry je to otravi. u mě 100% učinnost, za mě doporučuji
0x
Mám dobré zkušenosti kombinace prášku do pečiva a Ektosol BIO fossil. Obojí je ekologické a aspoň trochu to funguje. Ale raději to před deštěm přikrývám truhlíkem. EKTOSOL BIO fossi/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.