Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekačka Husqvarna R 145 SV

Od: tondaa® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám sekačku Husqvarna R 145 SV cca 15 let a užíval jsem ji k plné spokojenosti. V současné době mám však problém s pojezdem. Jedno zadní kolo mělo zničení plastové zuby, asi proto, že jsem s ní jezdil i do kopců. Koupil jsem nové kolo, ale mám problém s železnými ozunenými kolečky s 3 kolíky. Nevím, jesti je nutné, aby kolíky byly namazány, nebo musí běhat na sucho.

Celkem mně to chodí, ale český návod k tomu nemám a nepamatuji se, zda je normální, že při tažení sekačky dozadu se točí celý pojezdový systém.

Pokud mně někdo může poradit s tímto problémam tak moc děkuji. T.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Po prvé. Tie železné ozubené kolieska sú ľavé a pravé,dúfam,že nedošlo ku zámene.

Po druhé: tie kolíčky majú chodiť voľne a ľahko, takže namazať riedkým olejom,hustý olej alebo vazelína ich už môže brzdiť,suché pravdepodobne prihrdzavejú.

Po tretie: Pri ťahaní kosačky dozadu by sa mali točiť len kolieska,nie celý pojazd,možno ste zamenili pravé koliesko za ľavé.

doplněno 31.07.21 11:02:

Tam kde zaskakujú tie kolíčky,je to ľavé a pravé. Pokiaľ sú nasadené tie ozubené kolieska správne a pri ťahaní dozadu sa to celé točí,tak sa zasekávajú tie kolíčky. Je mnoho druhov pohonov,ktoré sa konštrukčne lišia,aj tie kolíčky sú všelijaké. Niekde je to len tyčka pri ktorej nevadí ako je tam vložená. Inde je obrusená pasovinka so skosenými hranami a tam už vadí ako je tá hrana otočená,ak je opačne tak bude sa zasekávať.

elidiely.sk/...

hodnocení

Díky za váši odpověď.

S tím mazáním je mně to jasné. Ozubená kola levé a pravé? Zkusím to ještě nějak přehodit.

Zatím mám stav: - když jedu vpřed, tak je to dobré;

- když dozadu, tak to jde těžce a točí se celý pojezdový systém.

Zatím to nemuhu vyzkoušet, protože sekačku mám na chatě. Pak se ozvu.

Děkuji za váš zájem a srdečně zdraví Tonda z Olomouce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]