Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi napadlo keř?

Od: marekk odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dostal jsem před 2 lety keř... nevím, co mi jej teď napadlo; přikládám foto. Můžete mi někdo říct, o co jde, a jak sjednat nápravu (postřik, apod.); případně doporučit i konkrétní přípravek, ať netápu. Děkuji. MK

Co mi napadlo keř?
Co mi napadlo keř? #2
Co mi napadlo keř? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

3x

Nejspíš zcela nevhodné stanoviště. Než to řešit postřikama, zvolte pro ni vzdušnější a slunečnější místo a na toto dejte takovou rostlinu, které se bude dařit.

Ještě se zeptám, závlaha na ni nestříká? nebo nezalévate ji?

marekk
hodnocení

Ano, máte pravdu...uvědomil jsem si, že ji zalévám častěji než dříve, kdy krásně kvetla a rostla...ani nevím, proč... Děkuji za "naťuknutí". Dám vědět, jestli došlo ke zlepšení. Pěkný den...hned mám lepší náladu...MK

jiofa
hodnocení

2x

Měl jste napsat, že jde o zákulu japonskou ale nevadí. Něco si tady přečtěte. zahradaweb.cz/...

doplněno 27.07.21 20:32:

Na některých výhonech to mám rovněž a nijak to neřeším. Ostříhám, seříznu a pěkně obrazí a vyraší od země nové výhony.

marekk
hodnocení

Děkuji za odkaz i doplňující informace. Ostříhal jsem, seříznul, některé výhonky úplně odstranil... zákula se zlepšila... a po 2 měsících znovu napadena, ještě ve větší míře... Zase ostříhat? Použít navíc nějaký postřik? Kvetla 2x v roce a byla nádherná, letos si květenství asi neužiju.

jiofa

Víc toho opravdu neporadím, neboť problémy s tímto keřem nemám a je víceméně v pořádku. Jelikož jde o houbovou chorobu, zkuste některý fungicid (Dithane). Jestli pomůže nevím ale rozhodně nic nezkazíte. Keř mám normálně hodně hustý a na sluníčku s nijak neudržovanou (nezrytou, v louce nehnojenou zeminou).

jiofa

Možná by bylo lepší všechno zlikvidovat a zasadit zdravou novou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]