Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostal jsem před 2 lety keř... nevím, co mi jej teď napadlo; přikládám foto. Můžete mi někdo říct, o co jde, a jak sjednat nápravu (postřik, apod.); případně doporučit i konkrétní přípravek, ať netápu. Děkuji. MK
Nejspíš zcela nevhodné stanoviště. Než to řešit postřikama, zvolte pro ni vzdušnější a slunečnější místo a na toto dejte takovou rostlinu, které se bude dařit.
Ještě se zeptám, závlaha na ni nestříká? nebo nezalévate ji?
Měl jste napsat, že jde o zákulu japonskou ale nevadí. Něco si tady přečtěte. zahradaweb.cz/...
Na některých výhonech to mám rovněž a nijak to neřeším. Ostříhám, seříznu a pěkně obrazí a vyraší od země nové výhony.
Děkuji za odkaz i doplňující informace. Ostříhal jsem, seříznul, některé výhonky úplně odstranil... zákula se zlepšila... a po 2 měsících znovu napadena, ještě ve větší míře... Zase ostříhat? Použít navíc nějaký postřik? Kvetla 2x v roce a byla nádherná, letos si květenství asi neužiju.
Víc toho opravdu neporadím, neboť problémy s tímto keřem nemám a je víceméně v pořádku. Jelikož jde o houbovou chorobu, zkuste některý fungicid (Dithane). Jestli pomůže nevím ale rozhodně nic nezkazíte. Keř mám normálně hodně hustý a na sluníčku s nijak neudržovanou (nezrytou, v louce nehnojenou zeminou).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.