Nejste přihlášen/a.
Semenáč rodí pozdě. Babská rada je, že je mu potřeba natlouct. Ořechy se klátily dlouhými bidly a tím se poranily drobnější větve. Je možné, ža na tato poranění reaguje dřívější plodností. A pokud ne, tak aspoň budete vědět, že ani babské rady neplatí.
Měl jsem stejný problém.
Pokud se jedná o zakoupený, tudíž vyšlechtěný strom, v žádném případě strom neodstraňujte.
Tento strom je dlouhověký a prostě jednou plodí a jindy zase ne.
To znamená každý rok může být jiný.
Já vím proč můj ořešák nedává skoro žádnou úrodu, protože ho sázel můj děda a zahrada je ve svahu a skoro 700 m nad mořem, a posledních 30 let je zde opravdu sucho každý rok.
Rodil dobře i když byl mladý v 70-tých a ještě 80-tých létech, ale změna klimatu posledních 30 let to na naší svahovité zahradě naprosto změnila, nyní je tak vhodná k pěstování skalniček a kaktusů!
Snažte se jen stromu dát to co potřebuje, a to si lehce najdete na Internetu.
Dejte mu čas a nečekejte každý rok obsypaný strom ořechy, přeci jen tyto stromy pochází z teplejších míst a naše zimy na jeho každoroční úrody mají také svůj vliv.
Já tento strom mám nejenom pro úrodu ořechů, ale jeho listy jsou bezvadná antibakteriální ochrana a odpuzovač hmyzu na zahradě.
A obzvláště když se listí nechá vykvasit, tak jak se nechávají vykvasit slepičince na zalévání jahod organickým dusíkem, tak tento lektvar ze zkvašeného listí ořešáku odpudí leccos na zahradě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.