Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na rychlý živý plot

Od: nezahradnik odpovědí: 7 změna:

Zdravím zahradníky. Kvůli záplavám se nám vyvrátily 2 stromky, které nám spolu s dalšíma 2 stromky tvořily živý plot. Nevíte o nějaké ne moc drahé, rychle rostoucí variantě, kterou bych to mohl nahradit? Plot je opravdu krátký, stačily by tak 4 stromky. Preferuji listnaté, ale i nepíchavé jehličnaté jsou fajn. Kdyby z toho byl i nějaký užitek (jakože třeba ovocný strom), tal by to bylo super, ale to nevím, zda eistuje. Kdyby kdokoli měl tip, dejte vědět prosím. Díky moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Chytnu se dvou slov - rychle rostoucí. Turkestánský břest. Mám s ním špatné zkušenosti ve smyslu - zaprší a jdu stříhat. Ten zmetek roste před očima...

liska5
hodnocení

0x

Kupte si muchovník / amelanchier/. Nejlépe keř, co se větví už odspoda, aby se dal "ozobávat". Dá se v pohodě tvarovat. Bude za několik let max kolem 2 metrů, zjara bíle pokvete, plodí spolehlivě a hned, a postupně červen, červenec. Plody něco jako borůvky ve střapcích. Má dekorativní listy, zvláště na podzim, a netrpí chorobami ani škůdci. Jen na něj mohou s Vámi chodit ptáci. Někdo to řeší sítí. Dva tak metr od sebe..

hodnocení

0x

Cypřišovec laylendi - od druhého roku roste cca 1 m ročně.

joudic*
hodnocení

0x
turkestansky brest, prodavaji to jako zazracny zivy plot a kupte si aspon 3lete sazenice, ale opadava a roste huste jen v dobre pude, cili ja mam zkusenosti spatne, je to cajk, ale tuje uz by byly za tech 10 let huste a i v zime.. musel jsem za to dat 2 vrstvy rakosu a mezi ne 90% stinici tkaninu a muzu chodit nahy, byl jsem si to overit zvenku.. tuje je proste tuje ikdyz trva, co bych za ne dal po 10 letech sibirskeho jilmu (turkestansky brest (bez ř))

juelen
hodnocení

0x
Amelanchier lamarckii - jedlé bobule,na podzim se krásně barví,ale opadává.
Ja poradím bobkovisen ,novita,.
Pozor jedovaté plody. Roste rychle az 40 cm rok při stříhání bude hustá,je stálezelená,kvete na jaře, květy lákají svou vůní motýly.
liska5

Pro tazatele ujasním:

To první - Amelanchier, je muchovník - jedlé plody neboli indiánské borůvky.

To druhé - bobkovišeň - nejíst, jedovaté.

lubos*
hodnocení

0x
Neopadavy živý plot z ptačího znovu, chce to stříhat od malé rostliny, ať se rozvetvi. Mám 5 let starý keř a 2 metry vysoký a hustý. Pravidelně hnoje a dejte kolem rostlin textilií kvůli plevelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]