Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za kolik dnů od výsadby se má sklízet česnek?

Od: josefin* odpovědí: 4 změna:

Za kolik dnů od výsadby se má sklízet česnek?Vím, že je rozdělen na paličák-nepaličák,že sklízení má být až se narovnají květy.Ale chtěl bych vědět přesně dny.Děkuji josefín.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak úplně přesně. Sázíte někdy od půlky října do konce roku nebo na jaře. Záleží jak stíháte nebo jaký máte česnek. Sklizeň dle odrůdy od konce června do půlky srpna dle odrůdy. Přesněji už z toho spočítáte sám.

hodnocení

1x
Paličiak.Sadil som ho cca.20.októbra (říjen). Vyberal minulý víkend.Ale po iné roky väčšinou koncom júna (červen). Poprípade na začiatku júla (červenec).

hodnocení

1x

Sázím pokaždé v listopadu, vyčkávám, co nejdéle. A sklízím vždycky 6. července, na Jana Husa. Je to už takový rituál, ten den se prostě sklízí. Mělo by to být, když se napřímí květy. Já je všechny vyštípu, ale jeden nechám jako ukazatel. Nevím ale, proč, stejně vždycky sklízím 6.7., tak ten jeden květ v tom nehraje žádnou roli. Jaga.

Letos byl česnek pěkný. Sehnala jsem si po letech novou sadbu, nebylo to dobře, byl trochu menší, než jindy. Ale jinak kvalitní. Sázím jen pro sebe a pro rodinu /děti/.

hodnocení

0x

Na dny se to nepočítá, záleží na počasí. Jakmile se napřímí květy je čas ke sklizni. Pokud květy netvoří, ale má oschlé spodní 4 listy také sklízet.

Každopádně česnek je lepší sklidit raději dříve než později. Já jsem sklízel asi před 2 týdny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]