Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadá jako barevná hedera s bílými květy, co to je?

Od: liska5 odpovědí: 10 změna:

Spatřila jsem u jednoho domu nízkou tvalku, asi hederu/?/, zelený střed listu se světležlutým lemem, na okraji do červena. Vypadá velmi dekorativně. Teď kvete bílými květy o průměru asi 2 cm, s 5 okvět. lístky se žlutozeleným delším čudlíkem uprostřed. Dříve tam měli jen trs. Za pár let je rozlezlá pomocí oddenků. Většinou jsou to rostliny vysoké 20- 25 cm, ale někde se plazila i po nějakém keři přes půl metru.Zdá se velmi nenáročná. Paní mi dovolila, že si jich mohu pár odkopnout. Nevíte, co si tam půjdu vyrýt za půdopokryvku? Foto nemám.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
HOUTTUYNIA - TOULEŇ SRDČITÁ "CHAMELEON" . Kvete bíle. Rozrůstá se oddenky. Jen se mi díky tomu přestěhovala jinam a na původním místě už nebyla.
liska5
hodnocení

*mir*To je onááá! Děkujíííí! ...

*hej*Touleň srdčitá /Hottuinia chameleon/

To jsem ráda. Byla jsem zvědavá.
liska5
hodnocení

A ve svých asijských zemích je to léčivka.*sok*

Jen to šíření bude problém. Klidně vyrazí z trávy metr od původní rostliny. / Koukám, první -y- je tvrdé.

witch*
hodnocení

0x
Nemůže to být nějaký druh bohyšky?
liska5
hodnocení

Kdepak! Bohyška neboli hosta to není.

Toto je velmi podobné stavbou a listy břečťanu /do 5 cm/, který jde na květ. Jen tyhle nemají ty mají ty chocholky květenství, ale 1 květ na konci větvičky. Zatím tomu říkám barevný břečťan, ale vrtá mi hlavou, co to přesně je.

witch*
Hosta mě napadla kvůli deko listům jako první no,ještě mě napadl předtím kakost, ale to taky ne.. pak už mě napadl jen loubinec.
Zkuste se mrknout. Jinak už nevím.
" Loubinec trojlaločný - Parthenocissus tricuspidata - Herbář - Houbaření" houbareni.cz/...
liska5
hodnocení

Loubinec je lijána. Tohle je malé, jako břečťany v květináči. Čtyřcentimetrové listy nemají zuby. Každý list má zelený střed, bíložlutý nepravidelný lem a okraj do červena.

witch*
Do třetice a naposledy zkusím. :-D
" Škornice velkokvětá – Abecedazahrady.cz" abecedazahrady.dama.cz/...
Dle popisu už by to mělo snad sedět.

Lištičko, vyfoťte. Pod popisem si každý může představovat něco jiného. Takhle budeme chytřejší. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]