Nejste přihlášen/a.
Dobrý den .Současné mokré počasí je příznivé k plíním na rajčatech.Na netu je spousta rad jak hjí zamezit.Má někdo skušenost třeba se stříkáním ředěným mlékem,nebo jedlou sodou,nebo práškem do pečeiva.Nikdy jsem to neslyšela a myslím,že je je to blbost.Má někdo jinou svojí zkušenost jak tomu zamezit?Díky
Zamezíte tomu včasným postřikem. Já jsem loni přišla o celou úrodu rajčat, tak jsem se letos pojistila a nečekala jaké bude počasí, a až se plíseň objeví. To už bývá pozdě. A udělala jsem dobře, protože letos by to vzhledem k počasí dopadlo jako loni. Ale rozhodně nespoléhám na "babské" rady, a raději včas použiji koupený postřik proti plísním. Člověk se s tím piplá, pěstuje to týdny ze semínek a pak má po všem kvůli počasí. Různým radám na "netu", vůbec nevěřím. Tam napíše kdokoliv cokoliv. Někdy to čtu a říkám si, že takové koniny nemůže napsat člověk, který opravdu něco pěstuje. Většinou to píší lidé, kteří nikdy nic nevypěstovali, a zahradu viděli leda tak v počítači. A tím se živí, že prohledávají všelijaké neověřené návody, dají tomu lákavý titulek, zveřejní to a lidé na to klikají. A o to jim jde.
No nazdar, 3 litry mléka litr oleje a soda. To by teda byl postřik "za všechny prachy" . A proč to mléko? Co to v něm teda je, co brání plísni? Mimochodem, když se ten kupovaný postřik aplikuje ve správné době, tak než jsou zralá rajčata, je dávno pryč. Dává se hned na začátku na listy a když se začínají objevovat květy, ne, když už jsou na rostlinách plody. To už bývá většinou stejně pozdě. To by člověk nemohl stříkat třeba ani ovocné stromy proti moniliové spále, nebo jablka proti škůdcům a tak dál, a pak by neměl co sklízet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.