Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřepčík, jak naředit postřik?

Od: suzymon® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, na kedlubnách mám dřepčíky a mám doma postřik "Zolone 35 EC", obsah 10ml. Návod z krabičky jsem ztratila, ale našla jsem si ho na internetu. Jenomže z toho nejsem moudrá. Jak mám prosím naředit ten postřik. Já té tabulce vůbec nerozumím. *hi* Moc Vám děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

3x

Dobrý den. ZOLONE 35EC. 10ml na 5 litrů vody.

hodnocení

Mockrát děkuji. Tak jsem to asi odhadla dobře, na jeden a půl litru, jsem nalila odhadem asi mililitr. Použila jsem to malinké víčko a nalila tam do jedné třetiny. Už jsem to musela udělat, ty potvory mi úplně ožraly listy od kedlubů. Já si napřed myslela, že to jsou slimáci, tak ty jsem hubila, ale ono to pokračovalo a dneska ráno jsem tam viděla ty malé černé broučky a jak jsem se toho dotkla, tak vyskakovali do vzduchu. Na internetu jsem našla, že se jedná o dřepčíky. Je to poprvé, co jsem se s nima setkala v takovém množství a přitom píší, že nemají rádi vodu a pořád prší a přesto se mi tady moc namnožili. Možná, že ty kedluby už ani nezachráním, ale zkusile jsem to. On se ten Zolone 35EC, co mám doma, už ani nevyrábí, ani jsem ho nemohla nikde najít. Ale lahvička byla neotevřená a docela to smrdělo, tak snad to ještě bude fungovat. V pondělí koupím nějaký jiný přípravek. Doporučují už hotový přípravek Fast v rozprašovači, tak ho v pondělí koupím.

Doporučil bych Mospilan. P/oužívání na malou plochu je trochu složitější, protože je v balený v množství na asi 5 litrů postřiku. Doporučuji rozpustit v asi 1,5 litru a uchovávat v temnu. Pro použití tento zásobní roztok ředit dvěma díly vody na 1 díl zásobního roztoku. Výhodou je plně systémový účinek a krátká ochranná lhůta. A je zcela bez zápachu.

hodnocení

Ten Mospilan mám také, ale v návodu nejsou vůbec zmiňovány dřepčíci. Jenom mšice, obaleč jabloňový, molice skleníková, zobonosky a tak dál. A košťálová zelenina tam není vůbec. Tak bych to nerada stříkala něčím co nezabere. Už to asi budu muset vydržet do pondělí a hned ráno půjdu něco koupit.

hodnocení

3x

Nevím, jak máte už kedlubny velké, ale hlídejte si také ochrané lhůty postřiků. Zkuste použít místo postřiků žluté lepové desky, na které se ty potvory přilepí.

hodnocení

Jsou to ty giganti, takže budou k jídlu až za dlouho. Měly krásné listy a dařilo se jim a najednou během asi 3 dní jsou skoro zdevastované. A teď jsem se byla podívat, a ty černé mrchy tam vesele poskakují dál. tak to ani nezabralo, asi už to bylo moc staré. Na obalu jsem našla, že že lhůta trvanlivosti vypršela v roce 2006.:-D Nechápu, jak jsem to tady tak dlouho mohla mít.

jiofa

Kupte KARATE ZEON 5. Měl jsem dřepčíky na křenu a zmizeli do večera.

hodnocení

Jiofa děkuji, koupím v pondělí.

jiofa

Ten první přípravek byl takříkajíc vyšeptalý a navíc moc seředěný. Psala jste 1ml na 1,5 litru a má být 10ml na 5 litrů.

hodnocení

Jiofa, tak jsem doma našla malý zbytek toho "Karate zeon 5", co mi doporučujete, tak jsem naředila co jsem měla a zkusila postříkat alespoň trochu a představte si, že tohle teda pomohlo. Už tam ty potvory nejsou a dokonce jsem jich viděla pár chcíplých. To si určitě koupím, abych to měla v zásobě. Mockrát děkuji. *palec*

jiofa

To je léta vyzkoušeno. Po KARATE lehne všechno. Bohužel někdy i něco co člověk nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]