Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Růst okurek se zastavil

Od: adetouk® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,nevím,co se děje s mými okurky.Rostliny jsou zdravé,mají krásné listy,nasadily květy,na každém květu vyrostl malý,asi 2cm okureček a růst se zastavil...už skoro 14 dní nevyrostl ani o kousek.Nechápu,kde dělám chybu.Přihnojil jsem kristalonem,zkusil omezit zálivku a nic nepomáhá...Mám asi 10 rostlin a zatím jsem "sklidil" 1 okurku,asi 15 cm velkou.Můžete mi,prosím někdo poradit,co dělat? Děkuji

Růst okurek se zastavil

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cutora
hodnocení

1x

Je vhodné místo? U baráku, pokud tam je převis, tak je dost sucho. Nyní třeba vůbec nezalévám, když prší, stačí voda z nebe. Záhonek se mi zdá velice malý, je potřeba pořádný, zkypřený záhon s velkou vrstvou dobře vyživené zeminy. Zarývám z hromady loňské listí z třešně + kompost.

Okurky dávat na drátěnku /mám kari síť/ po které se pnou. Letos jsem koupila v zahradnictví sadbu v květníkách, kde byly po dvou /jako u paprik/ a rostou jako divé. Vždycky jsem si je vypěstovala po jedné ze semínek, o tomto způsobu jsem vůbec netušila. Asi potřebují opravdu dvě vedle sebe.

Nakládačky se sklízejí malé /nevím, co máte za odrůdy - hadovky asi ne?/. Pokud necháte narůst nakládačku 15 cm, tak dává sílu do této jedné na semena.

Čím dříve utrhnete /7-8 cm/, tím více nasadí nových.

Myslím, že se okurek oklepe a potom vyjedou všechny najednou, abyste měl stejně velké na zavařování do sklenic. Ony už takhle mohou být vyšlechtěné. Udělají se základy okurek a potom vyrostou všechny najednou.

Já sklízím okurky až teprve nyní, teprve tři dny. Nejdříve mi narostly také velké listy, aby rostlina měla čím chytat slunce.

Ničím už nepřihnojuji. Stačí základní příprava záhonku na jaře.

doplněno 17.07.21 11:18:

Ty spirály a tyče jsou vhodné na rajčata, na okurku je lepší mírně šikmo položená kari sít, nebo vyřazený plotový dílec.

bekycek*
hodnocení

0x

Máme ten samý problém, okurky nakládačky F1 Regina, do dneška jsme nesklidili ani jednu okurku, malé plůdky vůbec nepokračují v růstu.

hodnocení

0x

Jaký to byl Kristalon? Pokud to byl "Plod a květ", zkusil bych postrřik asi tak 1-2% roztokem močoviny. Pokud to pomůže, jde o nedostatek dusíku, který současné deště vyplavily. Postřik samozřejmě buď večer nebo při zatažené obloze. Je možnné také použít ledek vápenatý nebo i amonný, ale tam bych použil koncentraci maximálně 1% - 10 g/dm3.

hodnocení

Děkuji za odpověď,ale myslím,že nedostatek dusíku to nebude...Okurky mají až nebývale bujný vzrůst a veliké listy.

hodnocení

0x

Asi s tím nic nenaděláte. Prostě některé okurky jsou náchylné na kdeco a pak to takhle dopadá. Kupujte semena výhradně od firmy Holmann a uvidíte tu úrodu. Kdysi byly doby, že jsme neměly okurky ani na zavaření a v posledních letech ještě rozdáváme. Máme je normálně na záhoně a ničím nehnojíme.

jiofa

Rovněž okurky na záhoně ničím nehnojím. Teď jsem jednu salátovku přinesl k obědu. Mám tam i nakládačky (Holmann-Svatava F1) a vše v pořádku. Pravidelně zalévat, pokud to letos (v této době deštivo) vůbec je potřeba.

Růst okurek se zastavil #2

hodnocení

0x

Kde je máte? Stále prší a mě to připadá totálně přeschlý.

jiofa

Nová Paka. Vidím Krkonoše jak na dlani. Záhony desitky let stejné, občas za 5 let přidám kompostu. Ráno pršelo a zase mrholí. Ráno jsem je stejně trochu zalil ale půda je stále evidentně vlhká.

jiofa

Ze salátovek dělám každý 3-6 den 4 litrovků řezů. Zaleju horkým lákem, kopr křen, cibuli, sacharin, ocet, deko. Konzumuji druhý den a daší dny. Super. To je už čtvrtá flaška. Tyhle jsem dělal ve čtvrtek.

Růst okurek se zastavil #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]