Druhým rokem mám na zahradě pruh lučního kvítí, cca 50m2. Poprvé jsem sekala po odkvětu kopretin, pak ještě na podzim posekam část (kousek nechám do jara, kvůli hmyzu), ale stonky některých bylin jsou jako prst tlusté, takže jsem to vzala nejdřív kroviňakem na vysoko a pak sekačkou na co nejvyšší možnost(cca 4cm). Jak sekate takovéto male kousky lučního kvítí vy? Bojím se že ta sekačka je až moc agresivní... Děkuji
Máte-li pruh jako "louku"pak klasická kosa jak již bylo zmíněno, nebo něco na způsob prstové žací lišty, nebo bubnové talířové zkrátka takové která umožňuje sečení vzrostlé trávy, klasická zahradní sekačka s rotujícím nožem není vhodná na vzrostlou trávu, tráva se totiž musí dostat "pod ní"a u středně vysokých a vysokých trav je to problém... např.
V případě že jde o malý pruh vzrostlé trávy tak se domluvit např. se sousedem který vlastní např. prstovou žací lištu nebo vám to klasicky kosou ze dvakrát za rok za nějakou drobnou úplatu (nebo za tu trávu např. pro králíky) pokosí kosou, aby jste nemusela zbytečně kupovat samochodnou prstovku která by víceméně stála většinu roku zaparkovaná v šopě...
janm*
P.S.
Sekám klasickou zahradní sekačkou "na nízko", když chtěl známý nechat kousek pruh trávy pro králíky na seno tedy nechal jsem růst "na vysoko", přivezl si pak na to prstovou sekačku a za chvíli bylo pokoseno a pak už klasicky sušení obracení kopčení a odvoz sena...
Já mám dlouhatánské nůžky a velké rotsliny, co nechci nebo by se vysemenilo, stříhám. Ale je to práce a mám skoro mozol
popř. když je ráno rosa, vezmu kosu, ale moc s ní neumím. Když vezmu sekačku, u na vysoko - tak případný hmyz, ještěrky nebo slepýše přejedu Tak nechávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.