Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá rostlina - rozeznání

Od: zvyskovsky odpovědí: 6 změna:

Prosím o pomoc při rozeznání neznámě rostliny. Vyrostla zcela neočekávaně u plotu. Prosím o informaci, zda se jedná o rostlinu invazivní, jedovatou, nebo jinak nebezbečnou. Pokud ano, jak se jí zbavit. Loni jsem ji useknul, letos vyrostla ještě mohutnější. Pokud bude potřeba, poskytnu další foto.

Děkuji

Zdeněk

Neznámá rostlina - rozeznání
Neznámá rostlina - rozeznání #2
Neznámá rostlina - rozeznání #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Líčidlo jedlé

doplněno 14.07.21 19:56:

Osobní zkušenost s líčidlem nemám, likviduji hned vše, co jsem na zahradu nedal. Je schopno obrazit i z kousku kořene, takže bych řekl, že podlezení plotu je možné.

liska5

Souhlas!

Mne by zajímalo, zda se může líčidlo rozšířit na sousední pozemek spodem pod zemí. Zrovna to řešíme. Mně se zdá, že jsou to rostliny, které ve stejnou dobu vznikly z více semen, kolegyně tvrdí, že to tu zídku podlezlo. Máte s tím zkušenost?

Je to zajímavé, ale obě možnosti jsou možné. Kdysi jsme to líčidlo měli doma a když jsme ho chtěli zlikvidovat,tak to bylo cosi. Mělo to hrozně dlouhé kořeny - něco jako obří mrkev do všech stran a ještě několik dalších let to pořád rašilo.

liska5

Aha, tak je to možné, že to podlezlo. Další škumpoid..Díky!

idanova*

Já myslím, že to pod zídkou nepodlezlo. Ličidlo nevyhání oddenky, jimiž by se samo rozmnožovalo (jako škumpa), ale když se uřízne kus kořene, tomu za vhodných podmínek naroste nová růžice listů (jako u křenu). Ale skoro vždycky se nová (nevysazená) rostlina objeví buď u plotu, nebo pod stromem. To znamená tam, kde sedají ptáci (a vysejí zralá semena). Ida

liska5

No, a tohle má logiku. Díky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]