Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzne v zimě IBC kontejner?

Od: karlosdos* odpovědí: 12 změna:

Jaké máte zkušenosti , já jsem si ho pořídil nový, jak v zimě musí se celý vypustit nebo nezamrzá?

Děkuji za odpověď.

Zamrzne v zimě IBC kontejner?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nikdo neví, jaká bude zima.

Pár stupňů do mínusu vydrží, ale jestli bude čtrnáct dní -15, tak se s ním rozluč.
Problém je, že ho musíš vypustit včas, dřív, než začne namrzat.

asd1
hodnocení

0x

Když tam bude slivovice tak nezamrzne ;)

karlosdos*
13.07.21 11:57
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

0x

Nechápu tvůj dotaz. Co by zabránilo zamrznutí vody v kontejneru, když jeho stěna má tloušťku pár milimetrů?

Samože voda v kontejneru zamrzne. A protože voda bude zamrzat rychleji v prostoru vypouštěcího ventilu, tak ti tam zmrzlá voda kontejner nebo vypouštěcí ventil roztrhne a máš po nádrži.

Stejně tak pokud máš na nádrži kovový kulový kohout, tak v něm voda taky rychle zmrzne a roztrhne vnější plášť kuláku.

Ideální je vypouštěcí ventil zdemontovat a uložit doma v teple a z nádrže umožnit vodě volný odtok.

A i kdybys celý kontejner zabalil do silné vrstvy izolace, tak stejně časem promrzne. Jediná možnost by byla vrstva izolace a k tomu ještě nějaké ohřívání, které by zabránilo poklesu teploty vody pod 0°C. Ale to se zase nedoplatíš za energii.

hodnocení

0x

zmrzne, vypustit, nechat kohout otevřený.

karlosdos*
hodnocení

ano , udělám to až přijdou.

kolemjdouci
hodnocení

0x

Jednu zimu jsem to nějak nestihnul. Kontejner plný, komplet zamrzl. Nic se nestalo.

Přiznám se - taky se mi to stalo, nestačila jsem vypustit. Je to už několik let a stále OK.

U kohoutu to trochu luplo, ale ten já nepoužívám (čerpám vodu jenom hadicí, horním otvorem). Jinak normálně vypouštím, ale s kohoutem nehýbu, jenom na zimu obalím trochu hadrem.

jabraka*
hodnocení

0x

Minulá zima byla asi mírná,kontejner mi zamrzl,ale ne úplně.uvnitř měl stále tekuté jádro.Zima však byla mírná.Každý týden zasvítilo na dva dny slunce a stačila voda trochu odtát.Sousedi z praxe tvrdí,že pokud se do něj vloží kostka EPS tak odolá i totálnímu zamrznutí.

JABRAKA

ale kohout praskne v 99%

@milancukrar Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. *hi*

renebalicky
hodnocení

0x

Zkoušel někdo prosím do kontejneru na zimu naházet PET láhve jako do bazénu? Také mi kontejner jednou zamrznul a plastový vypouštěcí ventil to vydržel :D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]