Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Larvy mi oziraji listy ruzi

Od: jirikoo odpovědí: 7 změna:

Housenky pilatěnky růžové mi oziraji listy růží. Bohužel fyzické odstranění nepomáhá, furt se tam objevují další a další. Co vám na ně nejvíce pomohlo?

díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nechci používat chemii.
Nastrouhal jsem obyčejné mýdlo, rozpustil v teplé vodě a přidal pár kapek Jaru, jako smáčedlo.
Postřik pomohl i na vešky na stromech i zelenině. Udusily se. Déšť časem smeje.

Hejkal, vy máte na stromech vešky, jako vši? Vši bývají ve vlasech, vnoučata je přinesla ze školky.:-D Možná jste tam měl mšice.:)

Jasně, že mšice!
Díky za upozornění.
Neuvědomil jsem si, že v Cz jsou to mšice.
Žiju na Sk, tady tomu říkají vošky.

hodnocení

1x
Hejkal *palec*
Pod tuto radu se podepíši.
Toto nám perfektně zabralo také na mandelinku bramborovou (s**ně) *smich*
Mýdlová voda, jar a ocet.

hodnocení

0x

Nechtěla jsem sem psát, ale známá kdysi na podobný případ použila jediné - růže seřezala až k zemi. Vypadalo to hrozně, ale housenky zmizely - neměly co žrát a následně se tedy nemohly v zemi zakuklit a další rok měla růže překrásné. Ovšem, je to velmi razantní krok.

hodnocení

0x

Postřik Spintor. Nebo jestli si také myslíte, že mýdlo, jar a ocet nejsou chemie, můžete to zkusit.

Souhlasím.
Umývame tělo mýdlem dlouhé roky. Nádobí Jarem také dlouhé roky. Po oplachu bez problémů...
A tlačenka se konzumuje přímo s octem...
Není chemie jako chemie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]