Nejste přihlášen/a.
Měla jsem schovaný oleandr v dřevěné boudě na zahradě (stejně jako v loni), ale bohužel letošní krutou zimu mi tam asi nepřežil. Měl krásná poupata,která jsou teď černá a suchá. A listy jsou trochu zhnědlé,sice ještě někde zelené, ale když na ně sáhnu tak šustí - takže asi suché. Co s tím - dá ještě zachránit? Myslíte, že listy opadají a narostou nové nebo mám všechny výhonky uřezat u hlíny a znova nechat vyrůst nové. Nebo jsem ho úplně odrovnala? Jo a už jsem ho asi před měsícem dala do chodby při teplotě cca 18°C a pravidelně ho zalévám. Díky moc za radu.
Se zaléváním opatrně,přemokřený by byl náchylný ke škůdcům.Píšete,že už v dřevěné boudě jednu zimu přežil,tedy byl otužilý.Já bych to viděla nadějně,že se vzchopí.Nakonec vyhodit ho můžete vždycky,dejte mu šanci.Zatím bych ho jen opatrně zalévala a řez nechala na dobu,až se více oteplí.
Též bych mu dala šanci možna letos nepokvete.Akorát ta teplota 18stupnů je ještě brzy.V dubnu odstrante všechny sucché a mrtvé výhony.Se zálivkou opatrně hodně vody jen v parných měsících.Mám oleandry již mnoho let přezímovávám je od listopadu do dubna v teplotě od7 stupnů do 0stup.Zalívám mírně asi 3krát za tu dobu a vzdy nádherně kvetou.Důležité je neodstranovat na podzim zarodky nových květů.At se daří v dalším pěstování...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.