Nejste přihlášen/a.
Hezký večer, minulý rok mi rajčata ve stejných prostorách a při stejné péči přinesla obrovskou úrodu. Letos hlavně ženou do výšky a dost květů opadává bez vytvoření plodů. Co může být příčinou? Dík J
Rajčata byla možná hnojena přiliš brzy, všechny síla šla do růstu zelené hmoty na úkor kvetení. Nedavno jsem náhodně něco takového četla, tak jsem začátek hnojení trochu odložila.
Listy tedy otrhávám, až když hrozí plíseň a samozřejmě ty, co se courají po zemi, ale jinak si myslím, že rostlina je k životu potřebuje.
Máte nad balkonem stříšku?Ja ne a taky s tím mám problém.U rajčat mi opadávají již rozkvetlé kvety,u okurek se z kvetu vytvorí malinkatá okurka a následné zhnedne a upadne.Podle mě to bude těma deštěma a celkem chladným počasím.Poslední dobou skoro ani nezalévam,páč je ta zemina v črepníkoch a truhlíkoch věčne promáčená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.