Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvetoucí, ale neplodící salátové okurky

Od: noticka* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, může mít opadávání květů bez vytvoření plodu ještě jinou příčinu, než přehřátý skleník? Zastínění jsem už provedla, ale zatím se nezdá, že by došlo k výrazné změně. Na zemi se válí opadané květy :o( .Díky J

Kvetoucí, ale neplodící salátové okurky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lítají tam opylovači nebo máte partenokarpické?

noticka*
hodnocení

Každé ráno otvírám dveře skleníku, takže hmyz má volný přístup. V loškém roce jsem měla mega úrodu, ale to byly okurky jen částečně chráněné po stranách...

hodnocení

0x

Známý si myslí, že za toto může letošní divné počasí. Pro okurky - i třeba brambory je velmi stresující to teplo a dusno - je toho moc. Dokonce prý některé okurky na zavaření jsou rovnou hořké - to bývá většinou až koncem léta. Buďte ráda, že nepěstujete česnek na uskladnění - letošní se prý může někde rovnou vyhodit.

Počasí je celkem normální, pouze trochu více vody. Brambory a okurky parádní. Česneku tohle počasí vůbec nevadí.

jp
hodnocení

0x

Jestli to není semenem, špatný druh. Já mám okurky i rajčata letos parádní, mám je venku. Naopak letošní vláha a teplo akorát rostlinám prospívá, vidím to na zahradě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]