Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování petrželky

Od: laura* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu. Petželka už šla do květu, mám květy ostříhat a petželka dál vyrazí listy , nebo ji mám vytrhat a zasadit novou? Nebo se nechávají dozrát semínka a nechat vysemenit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Petržel je dvouletka, takže prvním rokem má pěkné lístky, druhým rokem vykvete a poté už je po ní. Takže nejlepší jsou ty mladé lístky. Vysévejte ji průběžně. Na té lońské petrželi nechte semínka dozrát a zase je využijte.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Jak píše @sisi, petrželka ve 2. roce zahyne. Nejlepší je nechat semínka uzrát, obrat, usušit a zatím uložit do chladna. Začátkem listopadu (event. v březnu) pak vyset. Petrželka totiž nejlépe vzchází při hodně nízkých jarních teplotách. Navíc, z vlastních semen vzchází nejlépe. Napěstovat z kupovaných semínek se často nedaří. Ida

hodnocení

0x

Kde ji máte? V truhlíku, květináči nebo venku, v záhonu. Na co se ptáte, všechno lze.

hodnocení

0x

Petrželku pěstuju každým rokem. Z loňských sklizených semínek jsem letos nasela novou. Vyrostou pěkné zelené natě, které se používají v kuchyni. Ta nechaná z loňska mi letos vyrostla do květu. Nechám ji uzrát, pak seberu a budu mít osivo na příští rok. A tak to kombinuju pořád.

Vlastní osivo je lepší, než kupované, to mi občas nevzešlo, ale vlastní pokaždé. Takto to střídám už řadu let. Letošní do polévky, loňská na semeno. Jaga.

laura*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Nechám si dozrát semínka a vyseju znovu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]