Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá rostlinka

Od: blackky® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Neporadil by mi někdo, o jakou rostlinku se jedná? Vím jen to, že se jí nyní venku v květináčku velice daří. Předem děkuji za odpověď/i a přeji krásné letní dny.

Neznámá rostlinka
Neznámá rostlinka #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sametka
hodnocení

8x

Je to druh Plectrantusu (molice).

hodnocení

5x

Jeden z mnoha druhů rostliny plectranthus. Česky někdy molice. Možná máte tu, co je zde obrázku.

liska5
hodnocení

2x

Plektrantus roste bujně s velkým převisem. Je ozdobný listem a hodí se do velkých nádob a závěsů. Jsou to trsy metr v průměru. Je to takový dekorativní nezmar, a má rád slunko.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, africká fialka (pokud má "sametové" listy). Zdravím!

Ta fialka asi ne, mám jich několik a vypadají úplně jinak.:)

Bene, africká fialka je tohle:

Neznámá rostlinka #3

hodnocení

Ještě jednou Vám všem děkuji za reakce. Plectranthus purpuratus je jeden z mnoha druhů, který je zde na obrázku - no vida, jsem zase o něco chytřejší. :)

petr2000*
hodnocení

0x

Je to opravdu molice - plectranthus ciliatus, molice brvitá. Je jich mnoho druhů, také jsem míval, jsou vděčné a dobře se množí... Jsou příbuzné s rodem coleus. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]