Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu něco zasadit přímo na místo,kde je vsak z retencky?

Od: kuratko® odpovědí: 7 změna:
Zdravím,chtěla bych se zeptat,které rostliny,stromky,keře můžu zasadit na místo,kde je vsak,do kterého ústí retencni nádrž. Po vydatnych destich máme vždy rozmacene místo,kde bych mohla něco zasadit. Aby to hodně vypilo vodu a nemělo nějaké dlouhé nebezpečné kořeny. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dubolistá hortenzie chce dost vody. Krásný nevelký keř.

doplněno 04.07.21 23:08:

Musíte taky uvážit to, že pršet nebude, takže přímo bahenní rostliny bych tam nedával. Tahle hortenzie snáší i dočasně podmáčené půdy, proto jsem ji napsal.

hodnocení

Moc děkuji
hodnocení

Chápu. My tam máme téměř stále vlhceji. I když je sucho.

liska5
hodnocení

0x

Viděla jsem na bahnitém břehu rybníčku u zámku dvě krásné a vysoké trvalky. Jedno byl žlutý kosatec. Trs se časem rozroste. U něj stačí jen ostříhat po odkvětu semeníky a druhé Dosna indická, ta skoro rostla z vody a na slunku dělá velkou parádu. Asi bude potřebovat taky střihnout.

Jinak ze stromů saje nejvíc vody Olše. Taky existuje dub bahenní.

hodnocení

Moc děkuji.
liska5

Ty žluté kosatce rostou i na zahradách ve vlhčích místech. Co je moc fajn trvalka, které nevadí mokro, má ráda slunko a kvete pořád od července do listopadu, je vysoké růžovofialové Lythrum neboli Kyprej vrbice. Už jsem několikrát rozsekla bal, abych ji mohla rozsadit porůznu po zahradě a všude se ujala a časem zmohutněla. Viděla jsem ji i na ostrůvku v potoce. Včely ji mají rády.

hodnocení

Máte pravdu,kyprej je krásná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]