Nejste přihlášen/a.
Každý rok jsem pěstovala česnek paličák, květy oštípala, jeden nechala a až se vztyčil, věděla jsem ,že je čas na sklizeň. Letos poprvé pěstuju nepaličák, který květy nevyhání a tudíž nevím, kdy bude vhodná doba ke sklizni.
Letos mi asi 90% cibulí dělá krky- už v květnu začaly kvést, květy jsem hned odstranila, ale duté stvoly trčí a v cibuli dělají dřevnatý střed a tedy i skladovatelnost nebude valná. Nevíte, kde se stala chyba?
Nepaličák se sklízí v době kdy cca polovina rostlin položí nať. Problém bych viděl po silném větru, kdy vítr nať položí, ale česnek ještě ke sklizni není. Pak musíte osahávat krček, jestli je dostatečně měkký, tudíž ke sklizni.
Krkatění cibule bych viděl ve špatně uskladněné sazečce. Skladovatelnost takové cibule je celkem nulová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.