Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovat kopr?

Od: dagi* odpovědí: 14 změna:

Zdravím všechny. Ve skleníku mám kopr, který by už chtěl sklidit, aby nezačal kvést. Potřebuji ho hlavně na zavaření okurek, ale jak ho uchovat, než mi ty okurky narostou (zatím mi teprve začaly kvést)? Máte s tím nějakou zkušenost? Poraďte, prosím. Díky. Jinak kopr uchovávám tak, že ho nasekám a v krabičce zamrazím...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ahojte.
Také ho zamrazuji, žádný problém :)

hodnocení

5x

Zamrazte ho nesekaný, nejlépe po menších porcích - cca na jedno zavařování.

hodnocení

4x

Do okurek dáváme kopr ve stavu, v jakém je zrovna na zahradě. Takže hlavně květenství.

doplněno 01.07.21 20:00:

Fakt dáváte někdo do okurek mražený kopr?

jiofa
01.07.21 16:42

Tak. *palec2*

hodnocení

4x

Letos se chystám zavařovat okurky. Mladý kopr k nim ale nikdy nedávám. Natož z mrazáku. Spíš ty starší stonky a květenství, ta nejvíc okurky ovoní. Takže si je nechám na zahradě přes léto a chodím si vytrhávat, jak postupně okurky zavářím.

Letos mám kopr nějaký špatný. Kudrnatí se, je drobný, nechce růst. Právě včera mi nabídla paní ze vsi, ať si přijdu k ní, abych měla do okurek. Má kopr hodně přes metr vysoký. Ten si vytrhám, paní chce i s kořeny, aby se ho zbavila. Kopr otrhám, svážu a zavěsím v kůlně. Sušením se v něm vonné látky zvýrazňují. A pak přidávám z této kytice do sklenic okurek. Je stejně tak kvalitní, jako čerstvý, možná lepší. Mám s tím letité zkušenosti. Jaga.

hodnocení

3x

Kopr můžete znova vysít. Také se na to chystám. Já ho teda dávám ven, rovnou někam na záhon. Jinak je lepší zmrazovat celé stonky, protože mrazem zkřehnou a pak se samy rozdrobí.

liska5
hodnocení

3x

Na omáčku zamrazit nasekaný zalitý do malých kelímků.

Do okurek stonky s okolíky, jak zrovna rostou. Chuť láku to ovlivní i tak.

futra
hodnocení

2x

Mamka ho sušila.

To už není ono.

mate59
hodnocení

2x

Kopr nasekám,natlačím do skleničky a zaliju octem.V lednici ho mám do nového.

hodnocení

2x
Zamrazuji ho s vodou do ledových tvoritek

hodnocení

2x

Kopr na nakládání okurek se dá zmrazit nenakrájený i se stonky (v krabičce nebo v sáčku). Někdo dává k okurkám i stonky s květy.

hodnocení

2x

Do okurek mám ráda klacky a květenství odkvetlého kopru. Klidně usušený, hnědy. Jednou mi zůstal a bylo mi ho líto vyhodit. Pověsila jsem ho a usušila a až byly okurky, použila jsem ho. S předchozími sklenicemi rozdíl nebyl. Zelený, mladý, nemám v okurkách ráda. Ale že bych se z něho otrávila, tož to ne. V samé podstatě je to lhostejné, jaký.

terk
hodnocení

0x

Asi mrazák, jinak sušený vyčichne. S olejem či octem nemám zkušenosti. Ale mamka dávala právě květy do okurek. Jako ty semínka, myslím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]