Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tabák sušení, mletí a skladování

Od: gauner odpovědí: 10 změna:
Nazdárek.Koupil jsem si tabák ze zahraničí(3kila).Samozřejmě v listech a mam mlýnek na mletí.Listy jsou ještě vlhké a když to melu tak to jde ztuha.To stejné když to plnim do dutinek,tak se strojek zahltí a napní se pouze polovina dutinky a zbytek musim doplnit ručně(je to dost otravné)máte někdo prosím radu,jak vysušit ty listy,aby se mi to mlelo a plnilo lépe.Mam ty listy v papírové tašce.Poradí mi někdo,jak to mam skladovat,aby to šlo mlýt?jak mam ten tabák skladovat.Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jen dotaz: ten tabák už prošel fermentací, nebo to máte jen usušené listy?

gauner
hodnocení

Myslím si,že prošel fermentací(přikládam fotografii?Listy jsou pěkně hnědý,ale jsou jseště vlhký a když to melu,tak se strojek dusí a zahlcuje se.
gaun
hodnocení

fotografie se mi neepodarila zveřejnit,ale je to celý list se stonkem a je hnědý

Pro fotku mužete použít

http://ctrlv.cz/

Jinak drobnost, tabák se nemele ale řeže, na tenké nudličky.

Na youtube je plno návodů.

gauner
hodnocení

Mam pouze manualní mlýnek na tabák,ale jsem kuchař,takže by asi nebyl problém to zpracovat...Před pár dni jsem sekal libeček,takže by nebyl problém si nabrousit nůž,dát si tabák na prkno a nařezat...Děkuji a skusím to
30.06.21 21:55

nebo mlýnek na těstoviny

hodnocení

1x

Vy jste nikdy nesušil bylinky? Prostě rozprostřít ve slabé vrstvě na balicí papír (nebo noviny) a nechat za občasného promíchání na suchém místě (nejlépe v lehkém průvanu) pomalu vyschnout. Případně si pořiďte sušičku na ovoce a budete to mít dokonale suché za pár hodin.

(ale jinak souhlasím s Ringem :-D)

karloss
hodnocení

0x

Zajímalo by mě kolik dnes stojí clo za proclení 3 kg tabáku z ciziny?

Pokud myslite to fermentované kukuřičné šustí z Polska, tak počítám že ani korunu*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]