Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chcípají mi jahody

Od: pb® odpovědí: 4 změna:

Mám na balkóně v truhlíku balkónové stáleplodící jahody, severní strana, přes den na ně nesvítí, svítí jen dopoledne a navečer. Loni mi chcíply, letos zakoupené už zase nevypadají dobře. Hlína propustná, vlhká. Jsou povadlé a prosychají, jak je zachránit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám to samé na jižní straně a je to skoro stejné.

pb®
hodnocení

Moje máma má jahody také na jižní straně, kde na ně pere slunce a rostou jak divé. A já jich už zabila tolik.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Jahodníky v truhlíku nesnášejí přemokření, pak jim uhnívaji kořínky a nemohou pořádně prokořenit truhlík. Tím pádem mají i nedostatek výživy. Až vám úplně prokoření zeminu, můžete víc zalévat a přihnojovat => bude se jim dařit. Máte-li možnost, změňte stanoviště na jižní, nebo jihozápadní. Ida

No jo, ale za mě zalévají bouřky. Já jen ráno vylévám plné truhlíky vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]