Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jabloň plodí jen shnilá jablka

Od: kuckyas* odpovědí: 3 změna:

Asi před 10ti roky moje maminka zasadila jablon, která stále plodí jen shnilá jablka. Maminka už nežije, a tak neznám ani jak se ta odrůda jmenuje. Vím jenom, že jsou to jablka letní, červené, výborná chut. Stromek je polokmen. každé jaro má vždy hodně květů, i plodů, ale v průběhu vegetace už zahnívají. Snažím se je ptotrhávat, aby každý plod měl svoje místo. ale nic platné uhnívají na stromě a padaji shnilé, snažím se je už ze stromu třídit, a rychle odklízet , Rozhodla jsem se už strom vykopat, ale je mi ho líto, má ještě šanci? Děkuji. Milena

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Strom je napaden moniliozou.Tato houbová choroba je spojena také s pěstováním starých odrůd a dá se kromě správného postřiku potlačit trpělivým odstraňováním nakažených plodů,hlavně po sklizni žádné nenechávat dlouho na stromě a pečlivě sbírat padané pod stromem.Hodně chorobu roznáší bodavý hmyz,vosy,mouchy mravenci a další potvory.Takže ještě rozvěsit lapače hmyzu.Takový strom mám na zahradě také,jablka mají jinak vynikající chuť.

JABRAKA

ludmila*
hodnocení

2x
Ja sa domnievam, že Vašej jabloni pomôžu pravidelné postreky: predjarný-proti prezimujúcim škodcom a potom proti obaľovačovi jablčnému. Ja mám v záhrade niekoľko jabloní, najprv som chcela pestovať ovocie bez postrekov,ale jablká predčasne hnili a opadávali.Susedia záhradkári ma poučili, že sa proti škodcom musím poistiť postrekmi. Aj napriek dvom-trom postrekom ročne, je ovocie predsa len zdravšie ako z obchodu.Prajem Vám veľa úspechov.

jambus*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Někdy to bez té chemie nejde.Já používám Kuprikol a Mospilan (nebo tak nějak).Duležité je mít správný poměr postřiku a včas ho provést.A také opakovaně. Co se týka houbových chorob,tak už se pomalu blíží čas postřiku( Přemek určitě včas upozorní)

A také hlavně nezapomínejte na ochranu svého zdraví při aplikaci postřiku.Brýle,rouška,gum.rukavice atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]