Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se mi to stalo s vánočními kaktusy

Od: sarkazitova odpovědí: 5 změna:
Mám po moji mamce vánoční kaktusy a buď začali zvláštně růst, nebo na nich začala nějaká rostlina cizopasit. Pozná někdo s jistotou o co se jedná?
Co se mi to stalo s vánočními kaktusy
Co se mi to stalo s vánočními kaktusy #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, máte v jednom květníku dvě různé pokojovky - jedna je vánoční kaktus a tu druhou jsem měl, ale název už nevím. Ta druhá roste hodně do výšky, resp. spodní listy schnou, otrhávají se a vzniká "kmínek". Rostlina je to hezká, má plno semínek a zřejmě se nějak takové semínko dostalo ke kaktusům. Ty suché semeníky můžete otrhat. Stačí rostliny rozsadit a budete mít dvě samostatné a hezké. Zdravím!

doplněno 26.06.21 12:42:

Ta druhá pokojovka se jmenuje reo - více viz odkaz.

magazinzahrada.cz/...

sarkazitova
hodnocení

Moc děkuji . Koukala jsem, máte pravdu muselo tam záležet od sousedů. Přesadím a děkuji

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Pokud myslíte místo, kde se list rozvětvuje a přesně v tom rozvětvení narůstají světlé nitky, tak to není žádný cizopasník, ale kořínky. Kaktus má dost vzdušné vlhkosti, tak pouští kořínky. Pokud uštípnete ty "dvojlisty" s kořínky i s kouskem silné středové žilnatiny ze spodního listu tak, aby to drželo pohromadě, a to odštípnuté vsadíte do vhodného substrátu, budete mít novou mladou rostlinu kaktusu. (On je to ve skutečnosti sukulent). Ida

hodnocení

2x

Rozhodně to přesaďte - máte tam dvě rostliny a každá má jiné nároky.

sarkazitova
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]