Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oleandr - co mu je?

Od: rybicka® odpovědí: 10 změna:

Na oleandru už loni se na listech objevil takový jakoby stříbřitý povlak, steřít to nejde, je to jako v té žilnatině listů nebo jak to říct. Žádný škůdce není vidět, bude to asi spíš nějaká choroba? Na celé rostlině to zatím není, ale bojím se, že se to třeba rozleze :( Co s tím?

Oleandr - co mu je?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Třásněnky

doplněno 26.06.21 17:11:

Zkuste do květináče napíchat Careo tyčinky

hodnocení

A to jako nejsou ty mrchy vůbec vidět? Když hledán na netu škudce na oleandru, najde mi to svilušky a puklice, ty to nejsou, nejsou ani sviluščí pavučinky ani ty puklicový štítky...Tak co s tím, ostříhat ty napadené větve? !Cím to postříkat a funguje to?

hodnocení

A prý zanechávají černý kapkovitý hovínka a ty tam teda nevidím...Tak nevim :(

hodnocení

0x

Za mě - než kupovat postřik s nejistým výsledkem, tak je lepší to celé zlikvidovat. Vlastní zkušenost.

mh
hodnocení

0x

Podle mne je to plíseň. Odstranila bych napadené listy. Zatím se nedá děla nid jiného. Postřikem na plísně se nic nezkazí. Oleandr chce chráněné místo na slunci a nejlépe vodu i v misce. Vyžaduje pravidelné hnojení.

Jednou jsem mu otrhala téměř všechny listy a větve umyla mýdlovou vodou. Zase listy dorostly, první léto poté nekvetl.

indy
hodnocení

0x
Padlí révové.

hodnocení

Děkuju všem za názor. nejspíš bych se přikláněla k těm třásněnkám, vypadá to jako vysátá buněčná štáva z listů. I když teda vidět vůbec nejsou, mrchy! :( Plíseň ani padlí to nebude, to by šlo alespoň trochu setřít. Ostříhám a zkusím Decis, Karate, Careo a uvidím...

Ať vám všechno hezky roste! :)

indy
Měl jsem úplně to samé, list jsem ukázal v zahradnictví a verdikt: padlí.
Jelikož jsem ho měl i na vínu, postříkal jsem i oleandry. Zmizelo to. Padlí setřít nejde.
hodnocení

Fakt? Tak holt zkusím i padlí a to by bylo...!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]