Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plevel - jaký?

Od: ondrejn odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zkoušel jsem už tak hodinu googlit avšak jsem jednoznačně nenašel co by toto mohlo být za rostlinu / plevel. Před 10 dny jsem na čerstvě navezené ornici zasadil trávu, trává pomalu roste ale převládá toto. Viz fotky.

Předem moc děkuji za rady

Plevel - jaký?
Plevel - jaký? #2
Plevel - jaký? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

6x

Nevadí lebeda nebo laskavec či merlík se v čerstvě připravených půdách v trávnicích vyskytuje jako první zcela běžně., působí jako krycí rostlina, trávník bude mít pod krytem jejích listů lepší podmínky na vzcházení a rozvoj než na úpalu. Navíc nad 25°C se růst trávy zastavuje, přechází do dormance, takže nejnevhodnější čas na setí.

Ale tento porost pak odplevelíte sečením, nemusíte teď nijak zásadně řešit a dělat si těžkou hlavu, naopak je to výhoda.

hodnocení

1x

Máte tam laskavec a trháním poničíte vzcházející trávu.

hodnocení

0x

Je to některý z laskavců. Přesné jméno nevím. Hlavně zavčas zlikvidovat !

witch*
hodnocení

0x
Není to lebeda?

ondrejn
hodnocení

Děkuji za odpovědi, já si myslím, že to bude ten Laskavec, co jsem teď tam googlil, tak mi to na něj pasuje nejvíce, no každopádně miliony malých rostlinek na 400m2, plán na dnešní odpoledne je jasný :D

juelen
hodnocení

0x
Bud rad to pak striknes bofixem to ja mam 14 dni zalozenej travnik a veskery semeno privalakem splachnuty do kacirkovych zahonu kde to bude dva roky furt klicit a plejt jak cura* cela stavba zas** baraku jen zacnu kopat leje pak betonovat vedra 40 zalozim travnik omamzite vedra 40 pak privalaky vse se snazim piplat a jak kdyby za rohem kouzelnej skritek delal naschvaly a plavil se na tom bych blil uz!
kajik

No, tak jste v přírodě, asi také nemá radost :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]