Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poroste řeřicha?

Od: mariana* odpovědí: 8 změna:
Dobry den, zasadila jsem do kvetniku seminka rerichy, v tom horku jsem je ale zapomnela zalevat, takze mi uplne vyschly. Myslite, ze kdyz je ted zase zacnu pravidelne zalevat, ze zase vzklici, nebo uz to nema cenu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

1x

Píšete - ze zase vzklici - pokud tedy už semínka pukla, tak už jsou klíčky zaschlé a znova nevyklíčí, není co.

hodnocení

0x

Zalévejte tak, aby zemina byla mírně vlhká, jinak semínka utopíte a shnijí. Jen tak na okraj, semínka se nesázejí, ale vysévají. Sází se sazenice nebo dospělé rostliny.

hodnocení

0x

Tak to zkuste a uvidíte, nebo kousek vyhrabte a podívejte se, v jakém jsou semínka stavu. Jinak na řeřichu je nejlepší jen mokrá vata místo zeminy.

liska5

Když do květníku, tak to asi byla lichořeřišnice/?/ Ta má oranžové květy, takové heligónky, a semena velká, jako hrbolaté hrášky.

Pokud semena vyklíčila a zaschla, a to u čehokoliv, tak se nevzpamatují a chce to nový výsev..

Liško, zrovna jsem přemýšlela, zda se jedná o řeřichu setou nebo lichořeřišnici. :) Moje mamka ty veselé oranžové květy nazývala řeřichou, každé léto jich měla plný balkon a semínka si sbírala pro příští rok.

liska5

No právě, ty názvy matou. My těm plazivkám se zlatými květy taky říkali řeřicha, jako té na tácku na vatě..

hodnocení

0x

Je velký rozdíl mezi řeřichou setou, a lichořežisnicí. Řeřicha setá, vyklíčí i na vatě a jedí se výhonky. Vlůbec nemusí být v zemině, dokonce je lepší ji pěstovat na vatě, protože pak není od zeminy zašpiněná. Lichořežisnice je květina a vypadá úplně jinak. Její květy jsou samozřejmě také jedlé, a velmi dobré. Sama pěstuji oba druhy. Jestli jste vysela do nějakého květináče řeřichu setou, a nezalévala, tak semínka už nevyklíčí.

Koupila bych nová semínka a vysela. Klíčení tech zaschlých je nejisté.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]