Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapradiny na slunci

Od: kuratko® odpovědí: 4 změna:
Zdravím,měla bych dotaz ohledně kapradin vysazenych na slunce. Máme jezírko na jižní straně zahrady,kde téměř celý den prazi slunce,existuje nějaká kapradina,které by nevadil přímý sluneční svit? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moje kapraď samec, ta nejobyčejnější, sluneční výheň překvapivě dobře zvládá. Roky jeden z keříků kryla hustá koruna stromu. Strom uschnul, na jaře se kácelo. Myslela jsem, že to kapraď nepřežije. Ale vůbec nic jí není.

hodnocení

Mockrát děkuji.
jiofa

Na jaře to bude zvládat ale postupně vám začne horkem a sluncem chřadnout, zasychat konce a v létě paráda skončí. Ve stínu a relativně větším vlhku vydrží být k světu po celý rok až do mrazu. Já potom kapraďiny zalomím až u země a tím je chráním na zimu. Na jaře vše odstraním. Na neustálém slunci budou "živořit".

hodnocení

0x

Kapradiny milují stín až polostín. A vlhko. Proto bych je nikdy nesázela na přímé slunce.

Když jdete procházkou lesem, vidíte sama, kde to svědčí papradce, kapradi či hasivce. Vždycky je to stín až polostín. Proto bych na slunce nesázela. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]