Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sanvitálka - svěšené listy

Od: witch* odpovědí: 12 změna:
Ahoj. Mám u pergoly 2 velké květináče osazené muškát zonale,sanvitálka, růžová bacopa, fuchsie. Jeden květináč bez problémů. V druhém se sanvitálii nedaří. Zalitý to je, všemu ostatnímu se daří. Slunce od rána do cca 17-18 hod. Pravdou je, že první květináč tam má dřív stín a stejně tak je déle ve stínu i ráno. Za to ten druhej květináč má palbu sluncem už od půl sedmý. Mám sanvitálii vytáhnout a spíš ji dát jinam? Nebo čekat? Marná je druhý den. Vodu má denně.
doplněno 20.06.21 14:41: Ještě přidávám rozdíl mezi kvetinacem č. 1 a 2. Sanvitálie je vždy vpravo.

Sanvitálka - svěšené listy
Sanvitálka - svěšené listy #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Já se spíš divím, že to přežije fuchsie, která vůbec nepatří na slunné polohy. Sanvitálka ráda slunko, jen jestli jí nevadí ta bohatá zálivka? Nebo že by se spálila o okraj té žardinky? Tam je ale dobré, že je nádoba světlé barvy. V těchto hicech trpí snad všechno. Příště zkuste vějířovku, ta snese úpal nevíc a k zonálce se hodí.

hodnocení

2x

Sanvitálka potřebuje opravdu hodně zalévat, ale to nebude nic pro muškát, mohl by začít uhnívat.

liska5

Jak říká Maky, je potřeba sesazovat rostliny s podobnými nároky.

witch*
hodnocení

O muškáty se nebojím. Navíc stal jen 33,-
Spíš mi šlo o to aby to nezůstalo prázdný.

72mona
hodnocení

2x
Ono nemusí být něco špatně z vaší strany (slunce, zálivka...), spíš to vidím na problém se samotnou rostlinkou. Mně zrovna letos odešla jedna milionbells ze společné nádoby. Všechny rostlinky dobré, jen jedna najednou svěšené listy. Důvod neznámý. Prostě jí to "kleplo" *nevi* M.
witch*
hodnocení

Právě že mě to zaskočilo. Miliony a bacopy sázím pořád na stejné místo a naopak se jim tam daří. Ta jedna sanvitálka taky ok a ta druhá úplně ko. Zkusila jsem ji píchnout jinam a uvidí se.

witch*
hodnocení

Fuchsie tu v klidu jdou no. Tak já tu sanvitálii vyndám a mrsknu k tomu rudej milion bells, když ji tam něco vadí.

Sanvitálky mám samostatne v truhlíku na slunci a chlastají jak duhy. *tanec*

witch*
hodnocení

Jsem čekala kdy se ozvete. Z předchozích diskuzí vím, že je sanvitalka Vaše oblíbená. :) Dám jí do závěsnýho. Snad ji chudáka ještě zachránim.
lisk5

znova kvůli nicku

liska5

Million bells nejsou dobré na úpal, ona i ta bacopa bude na jižní straně trpět. Ta se rozjede tak v září. Ještě lobelka by to snesta, nebo nestařec.

witch*
hodnocení

U pergoly v těch úpalech mám miliony a bacopy každej rok. Jdou přímo ukázkově. Neviděla jsem v okolí, že by měl větší převisy než já. Naopak jste mě teda dorazila lobelkou. Tu mám s netýkavkama zase ve stínu. Ty nechtějí úpaly vůbec. Naopak spíš stín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]