Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer,
mel bych otazecku ohledne rezu zlatice. Jelikoz byla trosku starsi tak jsem ji druhy rok po soe odrezaval az u zeme nejstarsi vyhony. Letos vyrazily nove, dlouhe slahouny, ktere na konci vyrasili listi a cely vyhon se ohnul k zemi. Maji se zkracovat a nebo podepirat? dekuji
Na těch letošních šlahounech budou příští rok květy. Trošku to svažte, můžete i o třetinu zkrátit. Zlatice se zkracuje vždy období po květu. Několikrát jsem viděla řez brzy na jaře a tím byl keř naprosto znehodnocen. Zlatice kvete na dvouletém dřevě narozdíl třeba od budleji, která rovnou na jaře vyrazí výhony, které v létě kvetou.
Sisi, máte pravdu. V polovině března ostříhali všechny keře v okolí. Máme jich dodně. Všichni jsme byli naštvaní, že malí ptáci nemají kde hnízdit a uprostřed malého sídliště se usadili zajíci a bez keřů se neměli kde schovat. Včera jsem potkala maličkého zajíčka, měl ještě maličké uši a já jsem si uvědomila, že keře, které byly před pár dny 20cm, mám už nad kolena. Je to neuvěřitelné, jak rychle se příroda dokáže obnovit. Neuvěřitelné!
jj proto jsem to strihal v prubehu kvetna, ted po odkvetu. Ale prave ze vyrazily slahouny a ty pod tihou listi v horni casti rostliny lehli na zem. Tak jsem je tedy zkratil na 2 metry a vyvazal k sobe, takovy topy tak uvidime. ale co jsem na internetu cetl tak by se meli prubezne strihat myslim 3 lety vetve primo u zeme. tak uvidime.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.