Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pomůže mně, prosím, někdo určit tuto rostlinu? Fotky jsou velmi rozmazané, ale myslím, že pokud někdo tuto květinu zná, mělo by to stačit. Díky.
Je to mrazuvzdorná trvalka "podeňka virginská". Mám na zahradě tuto, pak růžovou a bílou už několik let. Jsou vděčné i k řezu, protože ač jednotlivý kvítek kvete jen krátce, je jich na stvolu hodně a rozkvétají postupně.
Inžinýrko, já si myslím, že ne. Ta černá semínka padají z černuchy. Ta má listy podobné kopru.
@babkazov babičko, už vím, spletla jsem si to s křížatkou obecnou. Jednou jsem si ji natrhala někde v trávníku, kde rostla jako plevel, dala do vody a ona mi okamžitě zakořenila a velmi dlouho rozkvétal jeden kvítek za druhým a pak vždycky vytrousil pár černých semínek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.