Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva dotazy na upravu rostlin

Od: jirikoo odpovědí: 5 změna:

dobrý den, mam dve otazky, jsem zacinajici zahradkar, takze prosim o shovivavost. Mam dve otazky...
1) zasadil jsem letos na jare broskev, nevykvetla jen vyrasili listky, vcera jsem zjistil, ze na jedne vetyvce jsou uschle listky. Mam vetyvku odstrihnout?

2) zasadil jsem tri popinave ruze, ale jedna z nich mi nevykvetla a ani nevyrasili zadne pupeny...mam to ignorovat nebo mam neco udelat?

diky moc,

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stromek i růže zalévejte a dejte tomu čas. Pro podporu kvetení u růží se mi velmi osvědčilo zalévat vodou, ve které jsem vymáčela banánové slupky, dělám to od lonska a nikdy tolik nekvetly, jako po té banánové vodě.

Nesmím banány, protože jsou plné draslíku a bez ledvin draslík nemůže tělo odbourat. Ale jak je vidět, růžím svědčí velice. ten, téměř zázrak, bude v draslíku.

babkazov a mě bylo divné, že jim ta banánová voda tolik svědčí, draslík me nenapadl.:)

hodnocení

0x

Že Vám rostliny 1. sezónu nekvetou není nic neobvyklého. V 1. řadě se musí na novém místě "zabydlet" a pořádně zakořenit. Na to vydávají všechny síly a na květy jim už prostě nezbývají.

U té růže opatrně zjistěte, jestli nejsou zárodky pupenů a případně i výhony suché. V tom případě je růže asi mrtvá. Pokud jeví jen nepatrnou stopu vláhy, vyčkejte, co to udělá. Každopádně počkejte pár týdnů, může se stát, že znovu vyrazí od kořenů. Ovšem pokud byla růže roubovaná na podřadný základ, je pravděpodobné, že Vám vyrazí šípek.

jabraka*
hodnocení

0x

Samozřejmě není vše jen o draslíku.Přesazení je pro rostliny vřdy tvrdý zásah do životosprávy.Lze očekávat,že se do příštího jara zmátoří.Pak nezapomeňte na zalévání a hnojení,nejlépe kromě sraslíku potřebují i ostatní mikroprvky.Takže přidat jim trochu NPK.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]