Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
sháním řezané květiny, které kvetou v létě na zahrádkách: pivoňky, kosatce, mečíky, lilie, kopretiny a další. Zkrátky ty typické, co bývaly u našich babiček... Nevíte, jestli se dají někde pořídit? Ráda bych se minimálně letos brala pravidelně, jde o to, že moje sestra je dost nemocná a čekají ji letos v létě a na podzim dost nepříjemné a bolestivé zákroky. A ona tyhle květiny miluje a dokážou jí připomenout pěkné chvíle z dětství, což jí vždy zvedne náladu. Chtěla bych jí takto udělat radost, ale nevím, kde tyto kytky sehnat. Kdybyste někdo měli, určitě by nebyl problém pro ně v Praze a okolí dojet nebo převzít někde na domluveném místě, kde se pravidelně vyskytujete třeba cestou do práce. Samozřejmě za ně zaplatím, nemyslím to tak, že bych je chtěla zadarmo.
Děkuji mnohokrát.
V létě pokvetou pouze lilie a k podzimku mečíky.Ty ,alespoň u nás mají i v květince.Kopretinu připomíná chryzantéma.Tak nějakou jednoduchou by jste také mohla použít.Ještě v té době kvetou astry ,hledíky,růže.
Již mají poupata floxy vysoké, budou kvést poměrně dlouho, jejich vůně a rozmanitost barev mi připomíná dětství u babičky.
Sice bydlím ve městě, ale když se jdu projít mimo centrum, ve všech zahrádkách tyto květiny vidím a často některé z nich mívají i v květinářství. Jistě by vám za mírný peníz některý majitel zahrádky pár kytiček nařezal.
Bydlím hodně daleko od Prahy, takže otázka je spíš směřována na někoho jiného.
Ovšem pivoňky a kosatce už odkvetly, a to letos kvetly opožděně. Jsou to spíš pozdně jarní květiny. Lilie pokvetou za chvíli (bílé i barevné), ale to také nejsou květiny na celé léto. Mečíky ano, ty nakvétají postupně, hodně záleží na době výsadby - často kvetou až do zámrazu. Zkuste si objet venkovské oblasti okolo Prahy, a ptejte se u domů se zahrádkami. Já takto sháním po dědině květiny do kostela (mám hodně i svých, ale ne vždy tolik, co potřebuju).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.