Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na zahradě spoustu okrasných keřů, hlavně azalky a rododendrony. Všechny krásně prospívají. Naopak pierisy a leucothoe jsou bída a utrpení. Mám různé druhy a všechny jsou na tom více méně stejně. Nemají prakticky žádné přírůstky, ty, které mají kvést nekvetou a teď mi dokonce jeden keřík, který úspěšně přezimoval, najednou uschnul. Hnojím je stejně, jako ostatní keře hnojivem na rododendrony - není v tom ten problém? Poraďte, prosím, kde dělám chybu.
Pod pieris jsem nasypala pytel rašeliny a smísila s půdou do hloubky, abych ji vylehčila..Zpočátku jsem ho zalévala, teď už je tam šestým rokem a nechávám to přírodě. Jsme pod horama. Je dost na slunci, tak 70% dne, tak jsem povrch ještě pokryla kůrou. Roste krásně a kvete každoročně. Po odkvětu ty oschlé střapce ostříhejte. Ale opatrně, aby se nepoškodily budoucí červené lístečky. Myslím, že u Vás bude problém v těžké půdě.
tak se podívejte na net jak se ty nemprospívající pěstují, rododendron chce kyselé prosředí a ty druhé možná ne..také je to otázka slunného nebo stinného stanoviště..
Mono, to je TA pieris? Já říkám TEN.
Dokonce láskyplně Pierisek...Ale hlavně, že prospívá, že jo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.