Těch keřů budete potřebovat hodně.? Na kolik metrů? Nedala by se vybrat dlouhá, široká a bystrozraká rýha, zasypat zeminou a do ní zasadit keře, které tam budou navěky?
Nebude. Buď musíte notnou část zeminy nahradit vhodnější nebo vybrat jiné druhy. Navíc pokud je dáváte na slunné místo, budou často trpět pod zimním sluncem. Obzvlášť bliskavka. Ještě jednou si zhodnotte, zda potřebujete mít plot stálezeleny. Drtivá většina lidí v zimním období, kdy jsou keře bez listí se v zahradě nevyskytuje a požadavky na stálezeleny plot jsou liché. Jen to přináší spoustu problémů s ohledem na výběr druhů a stanoviště.
Máme 30 m plotu kde chceme stálezelený neopadavy plot proto jsem napsala jestli se bude dařit bobkovisni a blyskavce určitě dáme část jílovité půdy pryč a dáme kvalitní zeminu, ale podloží je stále jíl
Dobrý den, mužů se zeptat, zda jste sázeli bobkovišně, blyskavky, máme stejný plán, stejné podmínky a 33m plotu. Jak se jim daří a mužů poprosit fotku? Děkuji
máme v jílovité půdě živý plot z bobkovišní. Původní majitelka nějakou výměnu půdy neřešila a zasadila rovnou do jílu. Bobkovišním se ale kupodivu daří velmi dobře. Já bych tedy volila nějaký druh s menším listem. Máme docela obří listy a keříky jsou takové mohutné. Také jsem četla, že bobkovišeň může v zimě spálit slunce - to u nás nehrozí - máme je ve stínu. Ale dbám na to, aby měly před zimou dostatek vláhy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.