Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kadeřavost u broskvoní

Od: pavel22 odpovědí: 6 změna:

Zdravím, asi před 10 - 14 dny se mi na třech stromcích broskvoní dva roky starých vyskytla kadeřavost. Stromky jsem na počátku března dle pokynů ošetřil přípravkem Champion 50 WG dvěma aplikacemi v rozmezí 14 dní. Během vegetace by se však již používat neměl. Co bych tedy měl nyní udělat? Je možné použít nějaký jiný přípravek? Zkoušel jsem otrhat napadené listy, ale nevím jestli to bude stačit. Máte nějaké zkušenosti či tipy co dělat? Předem děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

1x
Ano otrhat. Čím dřív tím líp. Strom ještě vyrasí nové listí, které není infikované a nebudete mít zdroj na příští rok (houba nedozraje) a strom si zachová dobrou vitalitu.

hodnocení

1x

Smíchejte 1litr vody a 1litr mléka toho co má 1,5 procent tuku a celý stromek tím postříkejte.Dělám to už 30 let a výsledek je výborný. Ale musí se to postříkat hned v začátku jak to chytne listí.

Mlékem občas zaleju okurky a rajčata, vloni jsem tak zachránila rajčata, které začaly chytat plíseň. Co ale ještě používám, zkouším přihnojovat hořkou solí.

riva
hodnocení

1x

Můžete dělat co chcete, ale nefunguje nic. Někdy je lepší nejhůř zasažené listy otrhat, protože je občas napadá další plíseň. Včasný postřik příští rok taky nemusí kadeřavosti zabránit úplně, ale snad sníží její rozsah.

hodnocení

0x

Teď již postřik žádný. U otrhávání listí vemte na vědomí, že i malá část zeleného listu asimiluje.

hodnocení

0x

Vloni jsem nestříkala,jen napadené listy otrhávala a broskví bylo dost. Letos jsem stříkala a nestíhám napadené listy otrhávat. Nejhorší je, že na vršek koruny nedostanu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]