Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Pořídila jsem si takový kvetináč na zábradlí balkonu.
Sluníčko na něj svítí od rána až do pozdního odpoledne.
Jaká balkonovka by mohla přežít? Bylinky mám jinde, takže spíš něco na okrasu. Poradíte, prosím?
Do takových podmínek určitě vějířovky /scaevola/. Ty snesou úpal. Bývají od bílé, přes růžovou po fialovou až do modra. Jsou povislé a k nim si dát jeden stojatý muškát. Dospod nasypte keramzit a na to pak substrát. Kolik je průměr? Odhadem to nebude na víc, jak na tři kusy.
Dobrý den, např. několik netřesků - je jich hodně různě zbarvených druhů, vydrží hodně (i mráz), jsou nenáročné, trvalky a nic moc z nich neopadává ("nesviní" balkon). Zdravím!
Jsem ted blázen do takové žluté balkonovky, drobná žlutá kvítka s hnědým prostředkem, jmenují se vitálka /sanvitália/, kvete až do mrazu, miluje slunce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.