Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh dřeva podle kůry?

Od: clayman® odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
Troufnul by si někdo poznat strom podle kůry a dřeva? Je částečně ohoblované.
Své tipy mám, ale nechci ovlivňovat.
Díky

Druh dřeva podle kůry?
Druh dřeva podle kůry? #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

2x
Možná jasan*nevi* M.

neo®
hodnocení

2x

Zdravím pomohla by fotka z čelního řezu. Tipuji zleva : dub , jasan, javor. Ale ta fotka mi pomuže víc ,samoz. pokud je tam čerstvý řez.

hodnocení

Takhle jsem si to myslel. Jen kromě dubu nevěděl pořadí. Určitě jsou to všechno listnaté stromy. Díky

hodnocení

2x

Fotka by mohla být lepší, ale i z této se dá určit, že první je dub, druhý je jasan a třetí javor.

Dub je jasnej, tam není co řešit, jasan taky, tam se už začíná dělat tmavý jádro. Buk by byl tmavší, takhle světlý je javor.

Jako bonus ti řeknu, ať si vyměníš kudly v hoblovačce, neboť volají po brusce. Nejen, že jsou tupý, ale i zubatý.

hodnocení

1x

Dub, jasan, buk

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já tipuji starou hrušku (podle prvního polena s kůrou). Zdravím!

hodnocení

Ovocný strom to není určitě. Díky

liska5
hodnocení

0x

Smrk, lípa, buk.

Hádám. Jsem si jistá jen tím bukem.

datlik3
hodnocení

0x

Dub, Jasan, Buk

Pokud jen takto špalky, tak dub jasan - topení buk - uzení

jestli nejaké fošny- tak cokoliv si člověk vzpomene, samozřejmně vysušené.. :)

hodnocení

0x

Pro ty, kteří tvrdí, že poslední špalek je buk, sem dávám fotku buku.

Druh dřeva podle kůry? #3

zuza279*
hodnocení

0x

já si myslím, že to první je habr

Habr je světlé dřevo, ještě o chlup světlejší, nežli javor, který tady hodně rádců má za buk.

hodnocení

Myslím, že správná odpověď je tato a už tu zazněla tuším 2x: dub , jasan, javor

Dubem jsem si jistý. Jasan a javor odpovídá tomu, jaké dřevo jsme předloni nakupovali.

V úvahu připadají jen listnaté měkké stromy z lesa (vyjma toho dubu). Dub máme x let.

Dub je hezký dřevo, jen se musí malinko přimořit, pak je ještě hezčí.
Jasan je hezký, ale hodně lidí nad ním ohrnuje nos, neb se jim nelíbí to tmavý jádro. Ale tak to prostě je a k jasanu to patří a má to tak být.
Javor je takový nevýrazný dřevo. Sice hodný, drží tvar, nekroutí se, ale červotoč, pro něho to je lahůdka. Nechá se to venku v hráni o dva roky déle a je to do kamen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]