Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Už mám čtvrtým, nebo dokonce pátým rokem zelenou renklódu. Prvním rokem, ještě jako hodně malý stromek měla asi pět plodů, které byly opravdu dobré. Jenomže od té doby strom jenom roste a roste a nekvete. Letos asi 15 květů, z toho zůstal jeden plod. Opylovala jsem je ručně, a navíc tady létaly i včelky. Vůbec nevím čím to je a jestli bude teda vůbec někdy plodit. Dávám foto, jak strom vypadá. Stále narůstají nové větvičky. Teď je teda trochu napadený mšicemi, čekám až nebude poprchávat a postříkám, ale tím to určitě není. Nevíte někdo čím to je? Děkuji.
Vzhledem k tomu, že nekvete, bych doporučoval přihnojení superfosfátem a v červenci a srpnu opakovaný postřik roztokem Kristalon - plod a květ jako zdroj stopových prvků. Chtělo by to zejména bor. Vedle toho řezem zastavte svislý růst a podporujte růst vodorovných až převislých větví. Třípadně tomu pomůžete vyvázánímv hodných větví. Počítejte s tím, že po zkrácení svislých větví bude potřeba tak rok ale spíš dva dělat důkldný průklest koruny. 5ez by se měl provádět nad okem, směřujícím ven z koruny a nad očkem ponechejte čípek. podpoříte tím růst výhonu aspoň z počátku vodorovně. Zaschlý čípek v následujícím roce odstraníte. Svislé výhony je možné také začátkem června zalomit. Výhon by v místě zalomení měl být tak pružný, aby se neulomil a nezaschnul. I tohle nekdy podpoří nasazení květů.
Roste to jak blázen. Moc hnojíte dusíkem nebo je naštěpovaná na nějaké bujné podnoži. Oboje oddaluje nástup plodnosti. Ještě bych chvíli vydržel než by šla na topení.
No já jsem ji nehnojila nikdy. Takže bude špatná ta podnož. Vím kde jsem ji koupila, a už tenkrát jsem měla divný pocit. Prostě se mi to tam nelíbilo, jenomže v té době mi nic jiného nezbylo. Důvod nemohu vysvětlit, ale už jsem se tam od té doby nevrátila. Já bych klidně vydržela, ale to se pak fakt nedočkám.Kdyby mi nebylo přes sedmdesát, tak počkám. Ale ono mi bohužel už tolik let je, a když zasadím mladý stromek za rok, tak začne plodit zase až za 3 roky. A to už si toho ovoce asi moc neužiju.
Koupila jsem ji jako samosprašnou, to vím určitě, protože mám zahradu docela malou, a nemůžu tady mít plno stromů. Ale mám tady švestku, jenomže je to ta čačanská lepotica. Vedle, asi 50 metrů u sousedky, je teda ta švestka domácí a včely létají od ní, protože její soused má včelín. Ale myslím si, že ho ani před těmi 4 roky ještě neměl. Květy určitě neměla, protože jsem ji letos opravdu ostře sledovala, a napočítala jsem jich opravdu asi tak těch 15, a možná ani to ne. Zůstal tam jeden jediný plod, ostatní odpadly. Ale nemohu přísahat, že mi ta slečna v zahradnictví prodala to, co jsem po ní chtěla. Cedulka už se ztratila, takže nedohledám. Počkám příští rok a jestli nepokvete, tak ji uříznu, vykopu a koupím nějakou ryngli, co nepotřebuje opylovače. Děkuji za odpovědi. já také už pátrala na internetu a dočetla jsem se, že tyhle zelené renklódy mají s kvetením problém a že prý trvá až 10 let, než začnou kvést a plodit. Jenomže já do té doby zemřu a ani ji neochutnám, a to mne nebaví.
Asi to není žádný zákrsek, když stále nekvete. Pořádně začne kvést až tehdy, až doroste své "dospělé" velikosti. Máme taky jednu takovou, už jí hrozilo vykopání, ale začala plodit a dnes jsou z ní každoročně spousty medově sladkých plodů, ze kterých jsou skvělé křížaly. Jen ji musíme před zralostí postříkat proti moniliové hnilobě.
Křížaly? Jste si jistá? Ty se dělají z jablek a tohle je ryngle. A kmen je nízký, velký strom bych do své zahrady ani nechtěla. Už takhle je to dost vysoké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.