Červené výrůstky na třešni Od: tomas13 09.06.21 10:13 odpovědí: 7 změna: 09.06.21 18:38 Zdravím, u listu na třešni mám červené výrůstky o které "se hodně zajímají" mravenci. Jedna se nějakou chorobu? Děkuji
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
6 x
Značná část dřevin má tzv. nektaria. Jen s rozdílem, že různé umístěné. A toto jsou nektaria.
4 x
Jestli myslíte ty dvě bradavičky na stonku těsně pod čepelí listu, tak to je je právě znak třešně! To tam patří.
Nepatří tam ti mravenci. Dejte si lepový pás na kmen. Oni v koruně chovají mšice, rozšiřují jejich "stáda", aby si od nich brali sladkou šťávu.
Děkuji za odpověď. Mšice si hlídám a žádný tam zatím nejsou. Jo asi jim to hodně chutná, tak zajistím ten kmen.
1 x
Podle čeho soudíte? Mám ji koupenou 2 roky. Můžu pak napsat i odrůdu.
0 x
já tam mám ty mšice a mravence každý rok , ani ty lepové pásy je nezastaví.ani postřiky ,už nevím co s tím mám dělat?
To znám, to je boj. První mravenci utonou v tom lepu a další jim přebíhají po zádech.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz. Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.