Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych koupit novou strunovou hlavu ke křovinořezu DEMON RQ 580 a budu rád když mi někdo nějakou poradíte se kterou máte dobré zkušenosti. Rád bych nějakou která se dobře používá, dobře se s ní manipuluje, aby byla trochu odolnější vůči poškození a rychlému opotřebování a pokud možno aby nebyla příliš drahá a nemusí to být nutně hlava s navíjením struny bez nutnosti demontáže hlavy. Zvažuji koupit tuto a zajímá mne jestli máte někdo s ní nějaké zkušenosti a jak ji hodnotíte. Uvádí se u ni, že je určena pro struny o průměru od 2 mm do 3,3 mm s maximálním návinem struny 5 - 6 m. Je to reálné, že až tak dlouhou strunu se dá do ní navinout? Já mám zkušeností u jiných běžných hlav, že se do nich vejde navinout přiblížně maximálně 2 - 3,5 m struny o průměru 2,4 mm.
To, že je třeba znát závit matice to samozřejmě vím. Vím, že je to určitě 10x s velkou pravděpodobnosti 1,25. Ono ty matice a šrouby ve strunových hlaváh se většinou dají vyměnit za jiné. Strunové hlavy bývají většinou univerzální použitelné na většinu běžných podobných křovinořezů. Není to tak, že každá značka a typ křovinořezu má jiný svůj vlastní typ strunové hlavy který by na jiný křovinořez určitě nepasoval nebo nebyl vhodný i když nějaké výjimky by se asi dalo najít. Já bych spíše potřeboval poradit nějakou konkrétní hlavu se kterou má někdo dobré zkušenosti. Také mne zajímá jaký má kdo názor na tu strunovou hlavu kterou jsem uvedl a zvažují ji koupit nebo zkušenosti s ní. Strunové hlavy pokud se je používá se s časem opotřebují a je třeba je vyměnit za novou. Kdysi jsem používal mnou osvědčený typ hlavy který se dal koupit i za nějakých +/- 100 Kč, ale ty se už bohužel asi nevyrábějí, protože je nikde nevidím. Nebyla to sice hlava s navíjením sruny bez nutnosti ji rozebírat, ale dobře se s ní pracovalo a vydržela docela dost dlouho. Naposledy jsem měl podobnou hlavu, ale trochu jiný typ a to už nebylo ono a takovou hlavu bych už nechtěl. Špatně se s ní manipulovalo při navíjení struny, byla vyrobená z méně odolného materiálu (plastu) a po několika málo sečeních se rozlámala a je nepoužitelná.
nonek: Já nepotřebují poradit kde tu konkrétní strunovou hlavu koupit. To si dokážu sám vyhledat.
nonek: Děkují za ten odkaz na strunovou hlavu Stihl. Vypadá docela dobře, ale zajímalo by mne co znamená to, že je pro použití jen se speciálním ochranným krytem nebo univerzálním ochranným krytem? To na křovinořezu by měl být nějaký speciální kryt hlavy? Není náhodou tato hlava určená pouze pro křovinořezy Stihl a na jiné je nevhodná nebo nepoužitelná? Je vhodná (použitelná) bez problémů i na větší trávnaté plochy? Není u toho známo jestli je tam matice nebo šroub. Uvedené u toho je pouze M 10 x 1 L a z toho se to nedá poznat. Já bych potřeboval aby to mělo matici asi 10x1,25 a 10x1 nevím jestli by to náhodou nevadilo. Pokud je to ta stejná hlava tak jsem ji našel zde levnější o více jak 100 Kč.
AUTO CUT C26-2 dvoustrunová
automatické navíjení struny bez nutnosti demontáže hlavy
plastový kluzák
návod k obsluze ke stažení ve složce SOUBORY
vhodná pro Stihl FS55,FS56,FS70,FS90,FS100,FS130
průměr struny do 2,7mm
matice M10x1,00L
je tam matice M10x1mm, levý závit; kdybyste se ji snažil našroubovat na váš křovinořez (pokud tam je opravdu M10x1,25) zničíte oba závity, jak v hlavě, tak na šroubu křovinořezu...a jak jsem zjistil, M10x1 má Stihl; dala by se vyměnit matice v hlavě, některé univerzální mají více možností, redukce by měly být ke koupi i samostatně...ještě k tomu speciálnímu krytu...výrobce se "chrání", proto to zdůraznění; jde o to, abyste křovinořez s hlavou neprovozoval bez ochranného krytu ( který součástí křovinořezu)...
tu levnější, co jste našel, je stejná, akorát to není originál Stihl...
takže hledejte hlavu se závitem M10x1,25...případně univerzální s adaptéry, kdy matku v hlavě vyměníte za vhodnou...
Tu univerzální hlavu jsem před časem (4 roky?) montoval na křovinořez v rodině, prozatím bez problémů...
Tak tu Stihl hlavu jsem vyřadil z výběru. Vypadá dobře, ale se šroubem 10x1,00 by u mého křovinořezu mohl být problém. Mám sice nějaké šrouby 10x1,25 ze starých opotřebovaných hlav, ale nevím jestli by to v té Stihl šlo vyměnit. Připadá mi to, že Stihl má ty hlavy dělané asi ne příliš univerzálně a hlavně na jejích Stihl křovinořezy. Potřebuji kosit trávu a tak asi nakonec koupím tu TAP-N-GO s matici/..., ale rád bych nějaké názory a zkušenosti s ní především od lidí kteří s tuto hlavou mají nějaké zkušenosti, ale nevím jestli se tu někdo takový najde.
Tak nakonec jsem koupil tuto hlavu. Dnes jsem ji vyzkoušel a prozatím funguje dobře tak jak má. I matice 10x1,25 se kterou jsem si nebnyl zcela jistý dobře pasuje na můj křovinořez. Vypadá, že by to za ty peníze za kolik se prodává (199 Kč + doprava) mohla být dobrá hlava která snad vydrží nějakou delší dobu, ale to se ukáže až s časem. Materiál ze kterého je vyrobená také vypadá dobře tak, že se snad rychle neopotřebuje a nepoškodí. Prozatím po prvním sečení je můj dojem s ní dobrý a jsem spokojený.
Prozatím po prvím včerejším kosení trávy můžu potvrdit, že mi ta hlava sloužila dobře, ale až s časem se uvidí jaká ve skutečnosti bude. Pouze jsem zjistil, že jedna kovová průchodka struny je nějaká asi někde o milimetr nebo desetinu milimetru trochu větší a nejde ji celou úplně zasunout do prostoru kde je určená. Zkoušel jsem ty průchodky mezi sebou prohodit, ale bohužel tu jednu ani na jedné straně nejde pořádně zasunout. Při kosení to vypadá, že to ničemu nevadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.